НАТО носи вината за провокирането на специалната военна операция, както

...
НАТО носи вината за провокирането на специалната военна операция, както
Коментари Харесай

Politico: Добре дошли в България, където войната в Украйна е по вина на НАТО

НАТО носи виновността за провокирането на " специфичната военна интервенция ", както Владимир Путин назова нашествието си в Украйна. Вашингтон оказа помощ на Киев да построи секрети лаборатории за биологични оръжия. Украйна е защитавана от нацисти и светът поддържа напъните на Москва да освободи страната от фашисткия режим. 

Тези подправени информации и теории на конспирацията – предопределени да укрепят поддръжката за войната на Путин – може да се чакат в Русия и от прокремълските тролове онлайн, написа Politico. Но до момента в който опасността от подправените вести е световна, България се отличава с това по какъв начин сходна дезинформация продължава да се популяризира значително неконтролирано - което е прецедентно за Европейския съюз съгласно разбора на влиятелното издание. 

Politico следи непрекъснатия поток от проруски възгледи, който залива българския спор за войната и стига до извода, че реториката на Кремъл се преповтаря от политици, всеобщи медии и специалисти.  " В резултат на това нашествието разцепи публичното мнение, подклаждайки опасенията, че демократичните полезности са застрашени в най-бедната страна в Европейски Съюз. "

" България е обект на систематични дезинформационни акции от години – и тези старания в този момент се отплащат ", споделя Горан Георгиев, анализатор от софийския Център за проучване на демокрацията и заключва, че някои българи недвусмислено имат вяра в тайните теории и са изгубили доверие в обичайните медии. 


Снимка: Георги Палейков/БулФото
Това е обезпокоително, освен за борците за народна власт, само че и за новото българско държавно управление, образувано предходната година под управлението на Кирил Петков, чиято акция се концентрира върху прочистването на политиката и битката с корупцията, показва Politico. 

За западноевропейскaта аудитория образците за каскадни тайни истории и проникването на пропутинските възгледи са шокиращи. 

" Малко откакто Русия нахлу в Украйна в края на февруари, Петков трябваше да уволни личния си министър на защитата, който продължаваше да назовава противозаконната инвазия с определението " специфична интервенция ", приемайки желания от Путин евфемизъм.

Популярни общественици и медии в България популяризират проруски истории и от други места. Да вземем случая със стоманодобивния цех Азовстал в Мариупол, където дребна група украински бойци устояха против съветската блокада в продължение на седмици, до момента в който най-после се предадоха. 

Прокремълският съветски таблоид " Комсомолская истина " популяризира версия за събития, която показва украинските войски като нацисти. След това публикацията е преведена и препечатана в българския таблоид " Труд ", известно издание, симпатично на Москва. 

В него се твърди, че предалите се украински бойци са открити покрити с татуировки на свастики и цитати на Хитлер - и предлага това като доказателство, че Путин е оневинен да нахлуе в Украйна - като папагалски развенчава изказванията, че украинските военни са формирани от фашисти. "

Татуирани свастики

Изданието продължава да проучва пътя на дезинформацията в българските медии и обществени мрежи: " Статията притегли вниманието на българския публицист и ефирен водещ Мартин Карбовски, който я показа със своите 530 000 почитатели във Facebook. В нация от 7 милиона души той е една от най-популярните персони в обществената платформа. "

 

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР