Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в

...
Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в
Коментари Харесай

От ГЕРБ обещават, че няма да се допусне строителство в Морската градина във Варна

Настоящата общинска администрация във Варна няма да допусне строителство в Морската градина, съобщи в обзорното предаване на Радио Варна „ Позиция “ ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Той акцентира, че от 2014 година общината има твърда позиция за неиздаване позволения за градеж в парка. „ Благодарение на това парцелите там станаха неатрактивни са притежателите “, сподели Балачев.

На въпрос: „ След като няма позволения за градеж, какви са дейностите, които се правят сега в Морската градина? “, той отговори: „ Има контролни органи, които би трябвало да установяват дали на терена е имало остарял градеж, или в този момент се прави ново строителство “.

Бранимир Балачев предложения на спор. По мотив тяхното предложение за изкупуване на реституираните парцели в парка, той сподели, че за това ще са нужни стотици милиони лв., с които общината не разполага. Припомняме, че през вчерашния ден общинските съветници от ГЕРБ също излязоха с декларация във връзка строителството в Приморския парк. От ГЕРБ-Варна декларират, че се опълчват изрично на " популисткото и предизборно говорене " на сътрудниците си от Демократична България за Морската градина. Те напомнят, че частните парцели в Морската градина са поради реставрация, за която директна заслуга имат тъкмо същите хора, които упорстват за назад придобиване и национализация.

„ Общинските съветници от ГЕРБ ще насочат искане до кмета на общината и до всички други виновни институции и компании, да се даде цялата налична информация по отношение на тръбата във Варненското езеро “, заяви Бранимир Балачев и добави: „ Мисля, че този разбор може да ни бъде възложен до края на идната седмица. След даването на цялостната информация, се надявам спекулациите да спрат “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР