Районната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване във връзка със

...
Районната прокуратура във Велико Търново ръководи разследване във връзка със
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва случая с простреляното дете в Арбанаси

Районната прокуратура във Велико Търново управлява следствие във връзка със случая с простреляно дете в село Арбанаси, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Под управлението на районната прокуратура се организира следствие по досъдебно произвеждане по член 129, алинея 2 по отношение на алинея 1 и член 338, алинея 3  от Наказателния кодекс (НК). Поводът е постъпило известие за случай, при който е простреляно дете, прибавиха от прокуратурата. 

Според първичните данни на 12 май в Арбанаси по време на рожден ден 11-годишно дете е простреляло с револвер „ Смит енд Уесън " 357 Магнум в дясното стъпало дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, само че е било оставено без контрол от притежателя му.

В хода на досъдебното произвеждане се проверяват всички вероятни версии, като се организират дейности в изискванията на необходимост - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на очевидци. Предстои назначението на експертизи и осъществяването на други процесуално – следствени дейности.

От прокуратурата прецизираха, че въпросът за привличане към наказателна отговорност на обещано лице ще се реши според от характера на събраните доказателства.

По-рано през днешния ден от полицията във Велико Търново потвърдиха, че дете е било простреляно по време на частно събиране в село Арбанаси. По първична информация детето е настанено във великотърновската болница без заплаха за живота. Случаят разяснява депутатът от „ – “ Явор Божанков. В обява във Facebook той написа, че децата му и майка им са участвали на събирането. „ Децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на притежателя на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми наследник е в потрес. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е към този момент добре - ранена в пръста на крачето “, добави той. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР