Израел да признае независимостта на Каталуния и други автономни региони

...
Израел да признае независимостта на Каталуния и други автономни региони
Коментари Харесай

Израелска депутатка: Да признаем независимостта на Каталуния и други испански региони

" Израел да признае независимостта на Каталуния и други самостоятелни райони в Испания ", подобен апел насочи депутатката от Народното събрание на Еврейската страна Шарен Аскел, представена от медията в родината ѝ нюзру.


Апелът на законодателката от партията на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и " Ликуд " пристигна ден, откакто държавното управление в Мадрид разгласи за желанието си да признае Държавата Палестина.

" Какво право има Испания да упорства други страни да имат право на самоопределяне, когато тя отхвърля същото това право на нации, които са под нейна власт? ", попита тя в публично писмо, адресирано до министър-председателя и външния министър Исраел Кац.

" Жителите на Каталуния, Страната на баските, Галисия Арагон, Балеарските острови и други самостоятелни райони упорстват за самостоятелност и се борят за нея с мирни средства. Ние не би трябвало да си затваряме очите за тези обективни претенции ", съобщи още тя.

" Израел, който има огромен опит в битката си за самостоятелност, би трябвало да поддържа баските, каталунците и другите народи в иберийското кралство за основаването на техни национални страни ", добави парламентаристката.

Аскел визираше битката за самостоятелност на Израел от Англия (1945-1947 г.) и войната на Еврейската страна с няколко арабски страни, нападнали я след оповестяването на независимостта на Израел (1948 – 1949 г.).

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР