Наставникът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров говори след поражението

...
Наставникът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров говори след поражението
Коментари Харесай

Атанас: Петров: Бяхме надиграни от ЦСКА! Писна ми от простотии за морала ни

Наставникът на волейболния Хебър (Пазарджик) Атанас Петров приказва след провалянето от ЦСКА с 1:3 гейма в дербито от последния 22-и кръг на постоянния сезон в Суперлигата. Специалистът разяснява слуховете, които се тиражираха преди мача, и които сложиха под въпрос морала на пазарджиклии, като изрично ги опроверга. Петров съобщи, че му е писнало от простотии и акцентира, че против " алените " неговите ученици са играли и за награда.

" Бяхме надиграни от ЦСКА. Дадохме всичко от себе си да победим, само че ни надиграха несъмнено. Третият гейм за мен бе решителен, където загубихме с 25:27 с две нелепи неточности на съдията. После имаше също обстановка, само че тя не бе от голяма важност за резултата. Определено имахме усложнения в офанзива, мъчно намирахме решение за точка. Но като цифрички, подравнен мач, само че във значимите моменти те играха по-добре ", стартира Петров пред Диема Спорт 2.

Петров бе помолен да разяснява и слуховете, витаещи в публичното пространство преди срещата, поставящи под подозрение морала на пазарджиклии

" Писна ми с тия простотии в България, какво да ви кажа – нрав. Хора, които не са си водили тимовете пред 2000 души, не знаят какво съставлява това нещо. Аз не мога да направя такова нещо пред целия град, второ – ние през днешния ден играхме за награда. По 2000 лв. на човек за победа. Трето – във вторник имаме мач с Дунав Русе и желаех да победим за самочувствие. Изобщо не съм си правил сметки за ЦСКА, Нефтохимик и кой къде ще се падне. Това са цялостни дивотии. Жалко, че експерти излизат с такова мнение. Ние всичко друго можем да създадем, само че не и да играем за някакъв резултат, тъй като ние сме разнообразни от останалите. Всеки път играем пред 2000 души и ни се радват 50 000 души в този град ".

" Опитах се да стимулирам момчетата. Даже мисля, че бяха пренавити. Направихме неточности от пренавитост. Искаха и те успеха. Мотивацията не толкоз, по-скоро някаква пасивност. Цяла година играем относително добре, малко по-изморени. Може би някаква игрова форма ще търсим. Нямаме доста време, само че имахме два пикови момента – Балканската купа и Купа на България, които няма по какъв начин да не се отразят в края на шампионата. Но мисля, че тимът разполага с качества, разполага с опитни състезатели, които във значимите моменти в плейофите, ще покажат най-хубавата си игра ".

" Много бъркахме, не знам на какво се дължеше това, изключително на сервис. Не мога да преценява дали грешките или по-скоро в края на геймовете имаше доста разигравания, които ЦСКА завоюва множеството от тях. Но като бъркаш толкоз вкъщи си против ЦСКА – това е наказуемо ".

" И тук се играе напрегнат, тъй като доста хора гледат. Аз се веселя, че ще имаме повече домашен мачове, въпреки всичко вкъщи играем по-силно. Доколко ще е от голяма важност това, ще забележим в плейофите. Няма слаби тимове, всички са мощни. Дунав Русе победи ЦСКА, за малко и нас да надвият там. Всички други отбори си размениха победи и загуби. Ще бъде мъчно за всички и може би тези, които запазят физическите си сили, ще съумеят ", приключи Петров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР