”Настъпва страхотна бъркотия, заради неадекватната българска политика, а и на

...
”Настъпва страхотна бъркотия, заради неадекватната българска политика, а и на
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него

”Настъпва страхотна неразбория, поради несъответстващата българска политика, а и на фона на удържането на втората вълна на Covid-19, най-малко можем да бъдем с по-адекватни ограничения. Готвим се да отворим заведения за хранене и нощни заведения, а министърът на опазването на здравето споделя, че ние се надбягваме с вируса, не - ние тичаме против вируса...”, съобщи юрист Михаил Екимджиев.

" Гледам с все по-нарастващо безпокойствие и комплициране на това да се пътува, в случай че имаш документ, че си имунизиран, още повече, че България се проваля във имунизационната си акция и проект ", сподели още пред БНР юрист Екимджиев във връзка днешното разискване на интернационалните имунизационни документи.

" Европа няма в своята история сходно събитие, с цел да има подготвени предписания и подготвен протокол на деяние. Затова в този момент би трябвало да се види какво тъкмо се случва с пандемията, изключително на фона на имунизацията, не могат да се предвиждат съответни решения. И се потегля от правилата за независимост на придвижване, кои са съществени и кои подлежат на ограничаване - като това да посещаваш заведения за хранене и нощни заведения. Но висшият пилотаж е по какъв начин страните и Европейски Съюз ще отреагират на тези провокации ", разяснява още в " Хоризонт до обед " юрист Михаил Екимджиев.

" Сега би трябвало да се види дали ще се вкара някаква обща политика в границите на съюза или всяка страна сама (или друга) ще взема решение по какъв начин да подходи към напредването на хората, които са имунизирани или не са имунизирани ", означи още той.

И посочи, че е значимо да се знае какви ще бъдат последствията от въвеждането на интернационалните имунизационни документи, паспорти или приложения, както и каква ще бъде степента на задължителност:

" Ако бъдат въведени единствено имунизационни документи или паспорти, това неизбежно ще сложи в дискриминационно отношение хората, които не са имунизирани, само че имат антитела. Възниква въпросът за какво в тези документи да не се включват данните от тестванията за антитела ".

Според юрист Екимджиев страната се е провалила във имунизационната си политика и по този начин хората, даже да желаят, не могат да се имунизират и няма да могат да пътуват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР