Наскоро открита картина на известния италиански художник Караваджо от 17

...
Наскоро открита картина на известния италиански художник Караваджо от 17
Коментари Харесай

Излагат наскоро открита картина на Караваджо в музей в Мадрид

Наскоро открита картина на известния италиански художник Караваджо от 17 век ще бъде изложена в музея Прадо в Мадрид , предават от BBC.

Произведението Ecce Homo демонстрира римския губернатор Понтийски Пилат, който показва Христос на хората. Това е една от единствено към 60 известни произведения на италианския занаятчия. Картината е била изтеглена от продажба по разпореждане на испанското държавно управление през 2021 година, часове преди да бъде продаден на търг за начална цена от 1500 евро.

Три години след тази решителна интервенция, творбата е изложена за първи път, откакто е бил доказан същинският ѝ статут. По-рано този месец от галерията Прадо обявиха, че картината е " без подозрение шедьовър на Караваджо ", като я назовават " едно от най-големите открития в историята на изкуството. "

Смята се, че Ecce Homo е принадлежала към частната сбирка на испанския крал Филип IV, преди да бъде изложена в жилищата на неговия наследник Чарлз II. Тя се появява още веднъж в Мадрид през април 2021 година, когато е била разказана като творба на различен художник, принадлежал към кръга на испанския художник от 17 век Хосе де Рибера. След като специалисти от изложба Прадо изразили своите съмнения по отношение на същинското авторство на картината, испанското министерство на културата се е намесило, с цел да блокира продажбата ѝ.

Картината ще бъде изложена до октомври в специфична еднократна галерия след съглашение с новия ѝ притежател. За него се счита, че е английски жител, живеещ в Испания. След това платното ще бъде преместено в непрекъснатата сбирка на галерията за още четири месеца.

Според известия в испанските медии картината е сменила притежателя си след продажба на стойност от 36 милиона евро. Хорхе Кол, началник на лондонската художествена изложба Colnaghi, която се заела с продажбата, съобщи пред испанския вестник El País, че картината ще остане в обществени сбирки назаем, вместо да се озове в дома на притежателя.

Припомняме, художникът Микеланджело да Караваджо е умрял през 1610 година на 38-годишна възраст. Той е прочут с трагичното си потребление на светлина и сянка, за внасяне на бездънен психически натурализъм в подиуми на принуждение, които нормално изобразява. Историците по изкуствата дефинират работата му като началото на модерната живопис.
 Геолог разкри мистерията към пейзажа зад портрета на Мона Лиза
Геолог разкри мистерията към пейзажа зад портрета на Мона Лиза

Ан Пизорусо счита, че картината изобразява град Леко в Северна Италия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР