Нашествениците се върнаха в Кременная, скъсаха украинските знамена - те

...
Нашествениците се върнаха в Кременная, скъсаха украинските знамена - те
Коментари Харесай

Украйна: Нашествениците се върнаха в Кременная

" Нашествениците се върнаха в Кременная, скъсаха украинските флагове - те основават тип на всеобщо наличие в града ", сподели ръководителят на Луганска област Сергей Гайдай. " Те изключиха интернета във всички окупирани територии, тъй че хората не могат да ни предават информация, " цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Във вторник той сподели, че руснаците изцяло са напуснали града, а партизаните са издигнали украинското знаме над Кременная, цитира news.bg.

Според Гайдай в Луганска област към този момент е основан щаб за деокупация на територията, чиновници на реда и поща се приготвят за връщане в района, и преди всичко предстояло възобновяване на мобилните връзки, интернет и сериозната инфраструктура.

" Факторът на изненадата, както стана в Харковска област, в Луганска област не може да проработи - би трябвало да имате самообладание, руснаците също се приготвят. За страдание на следващия ден няма да сме в Луганск... само че скоро ", добави губернаторът.

Фронтовата линия в Източна Украйна се доближава до границите на самопровъзгласилата се сепаратистката Луганска национална република (ЛНР). Това съобщи почитан боен пълководец на ЛНР, подкрепян от Русия, пред организация ТАСС в сряда.

В началото на юли съветските сили поеха контрола върху цялата ЛНР - един от двата района, които съставляват източния район на Донбас в Украйна - откогато за първи път навлязоха в Украйна на 24 февруари с декларираната цел да изтръгнат целия Донбас от контрола на Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР