НАСА организира обществени срещи с брифинги за безопасното доставяне на

...
НАСА организира обществени срещи с брифинги за безопасното доставяне на
Коментари Харесай

НАСА работи върху план за доставяне на Земята на почва от Марс

НАСА провежда публични срещи с брифинги за безвредното снабдяване на Земята – и за Земята - на проби от марсианската почва.

Сред тематиките са положението на процеса по Закона за националната политика за околната среда за препоръчаната стратегия, както и за нейната цел и научни задания.

На срещите ще бъде прегледано и за какво полигонът за тествания и образование в щата Юта, ръководен от Военновъздушните сили на Съединени американски щати, е препоръчаната площадка за кацане на контейнерите с пробите и какво се прави, с цел да се подсигурява безвредно и несъмнено връщане на пробите - тематика, известна като „ противоположна планетарна отбрана “.

НАСА и Европейската галактическа организация възнамеряват да употребяват роботизирани задачи с орбитален и спускаем уред на Марс, с цел да съберат пробите от марсохода "Персевиъранс ", оповестява БГНЕС.

Те ще бъдат изстреляни през 2027 година и 2028 година Пробите, херметично изолирани в система "контейнер в контейнера ", могат да бъдат донесени на Земята при започване на 2030 година

Проектът за влияние върху околната среда на Програмата за връщане на проби от Червената планета (MSR), е планувано да бъде оповестен за публично разискване по-късно тази година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР