Народното събрание прие налагане на мораториум върху договорите и назначенията

...
Народното събрание прие налагане на мораториум върху договорите и назначенията
Коментари Харесай

Парламентът наложи мораториум върху сделките и назначенията на Борисов 3

Народното заседание одобри налагане на мораториум върху договорите и назначенията на отиващия си кабинет "Борисов 3 " - в това число покупко-продажбите с движимо и недвижимо имущество на ведомствата.
Групата на ГЕРБ-СДС присъстваше в залата по време на вота, само че не взе присъединяване в него.
Прието беше обаче предложение на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев да се забранят всички вероятни продажби на имущество от министерствата, макар коментара на ръководителя на 45 Народно заседание Ива Митева, че концепцията му звучи като "шега ".
Предложението за мораториум бе направено от лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и от шефката на депутатите от "Изправи се! Мутри вън " Мая Манолова.
Двата плана бяха обединени в решение да се наложи мораториум на кабинета върху възлагането на концесии, в това число установяване на концесионно заплащане, даване на позволения за търсене и изследване на подземни благосъстояния, вдишване и даване на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, промени в състава на органите за ръководство и надзор на държавните обществени предприятия, държавни лечебни заведения, сдружения с над 50% държавно присъединяване и други, осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначение на лица на висши обществени длъжности, назначения в държавната администрация.
По предложение на зам.-шефката на Народно събрание Татяна Дончева бе препоръчано да се добави и "върху дейностите на държавните органи ". То пък бе признато едвам при второто гласоподаване, защото на първото нямаше кворум в пленарната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР