Narod.bg продължава сагата със златната ограда“, вдигната в Петрич по

...
Narod.bg продължава сагата със златната ограда“, вдигната в Петрич по
Коментари Харесай

Тема на Narod.bg: Кметът на Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ прибра 280 бона с ограда по 390 лв./м, МВР вдигна своя 8 пъти по-евтино

Narod.bg продължава сагата със „ златната ограда “, вдигната в Петрич по повеля на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков, което закононарушение влиза непосредствено в досието с документи за Европейската прокуратура.

Вече ви разказахме за плоската скица на гербаджията, претендиращ за място в сърцето на Бойко Борисов – по какъв начин цената на оградата на градския парк с повтаряне на действия, фиктивна работа и повишени цени е надута до куриозните 279 000 лв. с Данък добавена стойност.

Информаторът на Narod.bg, осведомен детайлно с методите на работа на Димитър Бръчков, даде и документи, които редакцията ще подаде като сигнал до българския офис на европрокурор №1 Лаура Кьовеши, която да накара българското държавно обвиняване да се раздвижи и ревизира цялата работа на пробития кмет от ГЕРБ.

Проста сметка

Нашето следствие демонстрира, че става дума за две публични поръчки – едната от 2018-а, другата от 2020-а. Първата е за създаване на градския парк по контракт №47/16.04.2018 за  възлагане на социална поръчка за строителство №BG16RFOP001-1.035-0001-C01-S-01 с предмет „ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СМР Пожарна охрана ПРОЕКТ „ ПОДОБРЯВАНЕ НА ГРАДСКА СРЕДА В УПИ XXV, КВ.53, ОТРЕДЕН ЗА ГРАДСКИ ПАРК ”.

Тук договорът е подписан сред община Петрич и Обединение „ БГ-КО-Петрич ” ДЗЗД и е на стойност 4 382 575.20 лв. с Данък добавена стойност. Всичко това – с подписа на кмета Бръчков.

Втората е особено за създаване на ограда на парка, главната работа по която би трябвало да е към този момент свършена още през 2018-а. До нея единствения „ позволен ” участник ДЗЗД „ ФЕНСИС 2020 ” печели безапелационно с препоръчана цена от 232 400.00 без Данък добавена стойност или 278 880.00 с Данък добавена стойност.

Реклама

Кметът от ГЕРБ подписва контракта за възлагане на публичната поръчка на 01.04.2020 година

А ето и разбивка на парите, с цел да стане ясно по какъв начин се краде в Петрич:

Като се абстрахираме от всички обстоятелства за дублираните, фиктивни действия и повишени цени, можем да пресметнем, че себестойността на 1 линеен метър от оградата се оказва в действителност златен – определената от кмета Димитър Бръчков компания загражда 418 метра с плетена мрежа, 288 метра с оградни пана и слага 2 порти по 6 метра, общо 718 линейни метра за общата стойност 278 880.00 лв. с Данък добавена стойност или жестоко по 390 лв. за 1 линеен метър!

За да стана на практика видно какво значи 390 лв. на линеен метър, ще съпоставим пробитата социална поръчка на кмета Бръчков с аналогична за градеж на ограда, спусната обаче от Министерство на вътрешните работи за парцел на Вътрешното министерство, намиращ се в съседство, даже в еднакъв урегулиран аграрен парцел (УПИ), където е било граничното отделение на Петрич.

И двете огради се намират в терена на градския парк на Петрич, където е и болничното заведение.

Тук Министерство на вътрешните работи има няколко здания, които към този момент са отделени с 300 метра ограда от градския парк.

Ограждението е еднотипно със „ златната поръчка “ на Димитър Бръчков, единствено че забележете цената – 13 000 лева без Данък добавена стойност или 15 600 лв. с налога, т.е., по 52 лв. за линеен метър. Изводът – Министерство на вътрешните работи пуска поръчка и прави своя ограда съвсем 8 ПЪТИ под цената, която заплаща гербаджията Бръчков за същата тип активност.

ОЧАКВАЙТЕ нова скица на кмета на Петрич Димитър Бръчков, която отива на бюрото на Лаура Кьовеши – единствено в Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР