Нарицателното бебета, използвано от регионалния министър в оставка Гроздан Караджов

...
Нарицателното бебета, използвано от регионалния министър в оставка Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Защо Гроздан Караджов нарича пътните фирми бебета?

Нарицателното " бебета ", употребявано от районния министър в оставка Гроздан Караджов за пътните компании, се трансформира в шлагер в обществените мрежи. За галеното име, което вицепремиерът от квотата на напусналата обединението Има Такъв Народ е употребил, явно постоянно, стана ясно от думите персонално на министър-председателя Кирил Петков след публикуването на стенограмата от скандалното съвещание на Министерски съвет в сряда, довело до развода на управническия съюз.

Но за какво " бебета "? Прозвището Караджов лепнал на пътищарите тази пролет в разгара на митингите поради стотиците милиони неизплатени средства за ремонт и строителство на основните артерии в страната.



През април всички значими публични поръчки, пуснати от Караджов, за настоящи поправки и поддръжка на пътната мрежа, бяха атакувани с тъжби. С което блокираха целия развой по стягането на правите за летния сезон, а най-силно плачещи бяха " бебетата " за ремонтите в Югозападния район, където трафикът през горещите месеци е извънредно натоварен.

Всички те са досегашни печеливши от държавните състезания за рехабилитация и строителство на нови сектори, а договорите им бяха предварително прекъснати от служебните държавни управления на Румен Радев. Така, на процедура, и Гроздан Караджов, и целият кабинет бяха принудени най-малко в идващите 12 месеца да продължат да дундуркат " бебетата ", наречени през 2016 година " картел " от някогашния финансов министър Симеон Дянков.

Според източници на Lupa.bg вицепремиерът на Има Такъв Народ в оставка е бил принуден да изиска прословутите 3,9 милиарда лв., както стана ясно от оповестено в следобедните часове през днешния ден писмо за доказателство от финансовия министър Асен Василев. В него Караджов ясно показва по пера разпределението на парите - към компаниите, които се подвигнаха на митинги в цялата страна преди месец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР