Нарисувана на ръка карта от времето на Втората световна война

...
Нарисувана на ръка карта от времето на Втората световна война
Коментари Харесай

Треска за злато: Карта от Втората световна война събра златотърсачи в Нидерландия

Нарисувана на ръка карта от времето на Втората международна война провокира същински лов за богатство в нидерландско село. Смята се, че с нейна помощ може да бъде открито укритие, където нацистите натрупали откраднати от тях скъпоценности, заяви Асошиейтед прес.

Омерен, с население единствено от 715 души, се намира на към 80 километра югоизточно от Амстердам. Златотърсачи се стичат в този момент към това малко малко населено място, снабдени с железни детектори, лопати и копия на картата на своите смарт телефони.
.
" Да, несъмнено, това е вълнуваща вест, която завладя цялото село. Но освен нашето село, а и хора, които не са от тук ", съобщи локалният гражданин Марко Родвелт. Той описа, че " всевъзможни хора копаят непринудено тук-там, където считат, че е заровено съкровището ", благодарение на железни детектори.

Други поданици на Омерен пък не имат вяра в историята, тръгнала от немски боец, който бил разпитан от нидерландски военни в Берлин след края на войната. Мъжът твърдял, че е основател на картата.
.
Картата била оповестена за първи път на 3 януари тази година от Националния списък на Нидерландия. По традиция той прави през първия месец от новата година обществено притежание хиляди документи, с цел да може историците да ги изследват.

От съображения, свързани с разпоредбите за персонална цялост, Националният списък на Нидерландия не разкри самоличността на въпросния немец и не посочи дали той към момента е жив. 

Outdated Nazi map sparks treasure hunt within the Netherlands
— Dakota (@Dakota33172056)
Досега никой не е оповестил, че е разкрил хипотетичното богатство.

За момента не е ясно дали нидерландските управляващи ще предявят искания за скъпоценностите, в случай че бъдат открити, или съответният златотърсач ще може да ги резервира за себе си.
.
Търсенето обаче продължава с цялостна мощ. Ентусиастите не бяха разубедени от припомнянето от страна на община Бурен, където се намира Омерен, че металните детектори са неразрешени на нейна територия. Нито пък от предизвестието на локалните управляващи, че регионът е бил фронтова линия и търсенето там е рисково, защото хора може да се натъкнат на неексплодирали бомби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР