Напрежение между Филипините и Китай в Южнокитайско море. Министърът на

...
Напрежение между Филипините и Китай в Южнокитайско море. Министърът на
Коментари Харесай

Напрежение между Филипините и Китай в Южнокитайско море

Напрежение сред Филипините и Китай в Южнокитайско море.

Министърът на защитата на Филипините настоя повече от 200 китайски кораба да се отдръпват от риф в акваторията . Министърът дефинира тяхното наличие като " провокативно деяние за милитаризиране на региона ", осведоми АП.

" Призоваваме китайците да прекратят това навлизане и неотложно да изтеглят тези кораби, които нарушават нашите морски права и нелегално навлизат в нашата суверенна територия ", прикани военният министър Делфин Лорензана.
 Американски унищожител нервира Китай в Южнокитайско море
Американски унищожител нервира Китай в Южнокитайско море

USS Russell отстоява правата за свободно корабоплаване край островите Спратли

Правителствен орган, който следи противоречивия район разгласи, че 220 китайски кораба са дебаркирали в региона на рифа Уитсън на 7 март. Към рифа имат искания и двете страни. Публикувани са фотоси с акостиралите кораби един до различен в един от най-спорните региони в Южнокитайско море.

Външният министър Теодоро Локсин заяви, че Филипините са протестирали дипломатически поради китайското наличие.

Рифът, именуван от Манила Хулиан Фелипе, е плитък коралов район на към 175 морски благи (324 километра) западно от град Батараза в западната филипинска провинция Палаван. Попада в изключителната икономическа зона на Филипините.
 Китай: Ще защитим суверенитета си в Южнокитайско море
Китай: Ще защитим суверенитета си в Южнокитайско море

Мерки за отбрана на сигурността и ползите против дейностите на Съединени американски щати

Филипинските управляващи се оплакаха, че китайските кораби евентуално правят свръхулов и унищожават морската среда , а също са риск за сигурността на мореплаването, макар че корабите не са ловували, когато са били видяни.

Пекин отговори на обвиняванията, че неприятно време е принудило повече от 200 китайски риболовни кораба да дебаркират в региона.

Но представител на китайското външно министерство акцентира, че рифът е част от островите Спратли , към които Китай има искания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР