Направихме достатъчно в желанието си да дадем на България стабилност

...
Направихме достатъчно в желанието си да дадем на България стабилност
Коментари Харесай

Нинова: БСП се оттегля от преговори за първия мандат

" Направихме задоволително в желанието си да дадем на България непоклатимост и сигурност. Цял месец и половина ги чакаме. Днес не получихме никаква ясна визия, какво държавно управление, с какви пет задания... Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че никой няма изясненост защо става дума. Затова взехме решение в управлението на групата - прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат - нито за присъединяване, нито за поддръжка. Ние се отдръпваме от договаряния за първия мандат. Край. До тук ", сподели на брифинг пред медиите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Хаусът и лицемерието, които ГЕРБ показват, не може да продължава ", сподели още тя.

" Ние няма да бъдем авариен пръст в Народното събрание на бутоните, тъй като сме партия с опит и стратегия ", добави още Нинова. 

" Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме считали, че би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да има България постоянно държавно управление и работещ парламент, само че господин Борисов излезе с партиен претендент, а той - със лични задания и цели ", сподели още Корнелия Нинова.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия изрично е срещу изнасяне на оръжие за Украйна.

" Българска социалистическа партия изрично е срещу износа на оръжие за Украйна. Ние сме за дипломация и мир. Беше ни отговорено, че всяка партия си има своите искания и разлики. Нека да си остане друга в Народното събрание, само че държавното управление ще прави това, което би трябвало, т.е., разбирайте - ще се изнася оръжие за Украйна ", сподели още тя.

Нинова акцентира, че постоянно би трябвало да се дава късмет и на втория, и на третия мандат.

" Навлязохме в толкоз дълбока рецесия в България - политическа, икономическа и обществена, че би трябвало да даваме късмет и на втория, и на третия ", акцентира тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР