Напоследък доста често на автомобилния пазар се срещат употребявани автомобили,

...
Напоследък доста често на автомобилния пазар се срещат употребявани автомобили,
Коментари Харесай

Опасно ли е да купувате кола, облепена с фолио

Напоследък много постоянно на автомобилния пазар се срещат използвани коли, чиито каросерийни панели са облепени с фолио. Сега ще обърнем внимание на плюсовете и минусите на този прийом.

Има два типа защитно фолио: винилово и полиуретаново. Винилът, като предписание, има дебелина единствено 100 микрона, заради което постоянно се пука или набъбва. Полиуретанът е по-издръжлив и доста по-надежден, тъй като идва от военната авиация. Този материал има дебелина от 150 до 300 микрона, с помощта на което покритието съвършено защищава от драскотини и може да издържи безпроблемно ударите от дребни камъчета.

Между другото, подобен филм може да избави колата даже при леки произшествия. В случай на " прилепване " ризница в ризница, покритието резервира фабричната багра от щета. И двата типа фолио се ползват единствено върху детайлите на каросерията, с изключение несъмнено на радиаторната решетка и оптиката.

Наистина, такова покритие е в положение дейно да устои на драскотини и да предотврати драскотини по боята, само че има и доста дефекти. Всичко зависи от метода на залепване. Ако то е направено в домашни условия от лаици по тематиката, тогава водата можеше да попадне под него.
`Опасно

Това е сигурен знак, че на това място ще стартира разяждане върху детайла. Освен това притежателят ще го забележи чак когато ръждата е изяла метала. Ето за какво, деликатно би трябвало да проверете подобен автомобил, преди да го купите.

Още един колорит. Фолиото и лепилото имат личен експлоатационен живот. Обикновено, след три или четири години, лепилото стартира да се " слива " с боята. Следователно, при премахване на фолиото, то се отделя на части, оставяйки отчетливи следи върху лака. Това важи изключително за предния похлупак и покрива. И при най-лошия сюжет филмът ще навреди на каросерията.

А в случай че фолиото е залепено за част от каросерията, която е била повърхностно боядисана или с недостатъци, то след отлепването му нещата могат да станат трагични. Основното предписание, което би трябвало да знаете, че и най-качественото фолио не устоя повече от шест години. След това можете да го отлепите от колата, само че постоянно дружно с боята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР