Напълно незаслужено бананите са пренебрегвани от диетолозите. Почти всички диети

...
Напълно незаслужено бананите са пренебрегвани от диетолозите. Почти всички диети
Коментари Харесай

Защо трябва да ядете банани дори по време на диета?

Напълно несправедливо бананите са подценявани от диетолозите. Почти всички диети изключват този плод поради изказванието, че в него не се съдържа нищо друго с изключение на нишесте. 

Междувременно учените са на друго мнение - съгласно тях бананите са едни от най-полезните за здравето плодове и никога не трябва да се отстраняват от менюто, в това число и при спазването на диета. Този апетитен плод може освен да усъвършенства положението при някои болести, само че и да ги предотврати. 

Наднормено тегло

Въпреки високото наличие на нишесте, бананите са нискокалорични плодове: един плод съдържа 90-100 калории. Те също по този начин оказват помощ за угнетяване на производството на хормона грелин, който подтиква глада, а фибрите, които се съдържат в обилие в тях, оказват помощ да се усещаме сити за по-дълго време. Това е основателна причина да не изключвате този плод от менюто си даже по време на диета.

Диабет

Бананите са с високо наличие на неразтворими фибри, които оказват помощ за контролиране на кръвната захар.

Проучване открива, че хората които ядат 250-300 грама банани на гладно всеки ден, означават по-ниски равнища на кръвната захар и холестерола след три месеца.

Ако се опасявате, че диетата ще се отрази отрицателно на равнищата на кръвната ви захар, наложително включете в нея банани.

Хипертония

Бананите са с високо наличие на калий: един плод съдържа 400 mg от този минерал, а целесъобразната дневна доза от него е 3200 mg. Калият предизвиква кръвопритока и възстановява кръвното налягане.

Запек

Същите диетични фибри, които оказват помощ да се управляват равнищата на кръвната захар, са потребни и за храносмилането: те предизвикват храносмилането и облекчават запека.

Особено по време на диета е значимо храносмилателната система да работи дейно, с цел да се изхвърлят всички отрови от тялото.

Астма

Проучване, извършено от специалисти от King`s College London, удостовери, че децата, които ядат най-малко един банан дневно, страдат по-рядко от астма. Това е още една причина да включите бананите и в диетата на децата ви.

Безсъние

Често по време на диета се оплакваме от бодърствуване. В случая то е предизвикано от незадоволителния банкет на калории. 

Магнезият и витамин В6, които също са в обилие в бананите, спомагат за възстановяване на паметта и възстановяване на съня.

Ако страдате от бодърствуване или постоянно се будите през нощта, изяжте един банан час преди лягане. В рамките на една седмица ще забележите усъвършенстване.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР