Нападки от ГЕРБ и ДПС, смъмряне от БСП, приятелски тон

...
Нападки от ГЕРБ и ДПС, смъмряне от БСП, приятелски тон
Коментари Харесай

Морков и тояга: ПП събра партиите за кабинет

Нападки от ГЕРБ и Движение за права и свободи, порицание от Българска социалистическа партия, другарски звук от „ Демократична България “ и обща поръчка за „ положително начало “ от „ Български напредък “.

Това е равносметката от първата среща сред „ Продължаваме промяната “ и номинирания от тях за министър председател с втория мандат Николай Денков и партиите в Народното събрание. ГЕРБ и Движение за права и свободи пристигнаха, само че си потеглиха откакто показаха недоволството си най-общо от партията на Кирил Петков и Асен Василев и ръководството ѝ. Представител на маргиналната „ Възраждане “ изобщо не пристигна на срещата.

От срещата се разбра, че ще последват още. Според Денков „ вратата е отворена “ и за партиите, които напуснаха диалога. Заяви и че чака предложенията на Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ за допълнение на целите.

Реклама

Думи за поддръжка на държавно управление не бяха разменени, само че се очерта, че в края на срещите на „ Продължаваме промяната “ може да се оформи декларация. Идеята е тя да бъде самобитен тест, преди вероятно гласоподаване на кабинет „ Денков “, кои цели на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ще срещнат поддръжка в пленарната зала.

Дори и в последна сметка да се окаже, че държавно управление с мандат на партията на Петков и Василев получава поддръжката на Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Български напредък “, гласовете са незадоволителни.

Общо четирите партии имат едвам 109 депутати, с поддръжка от изключения от парламентарната група на Българска социалистическа партия Явор Божанков се събират 110 гласа.

Правителство се избира с нормално болшинство, или половината плюс един. Тоест, трябват най-малко 121 гласа „ за “, в случай че всички 240 депутати са се записали и гласоподават.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР