Нападателите бяха задържани и обивинени за нанасяне на средна телесна

...
Нападателите бяха задържани и обивинени за нанасяне на средна телесна
Коментари Харесай

Протестите Във Войводиново След Побоя Над Валентин Продължават!

Нападателите бяха арестувани и обивинени за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди, само че случаят провокира всеобщо неодобрение и инспекция за противозаконни къщи на роми. Днес служители на реда търсеха нелегално пребиваващи в локалната махала, само че жителите се бяха изнесли.

Тази вечер в центъра на Войводиново се събраха към 300 души - повече, в сравнение с през вчерашния ден. Те стартират подписка с искане за оптимално наказване за двамата биячи. Това разгласи персонално кметът на селото Димитър Тосев.

Първоначално той не беше измежду протестиращите, само че със викания " Къде е кметът? " се появи и разгласи, че в общината ще се сложи тетрадка, в която хората да се подписват, заяви " Фокус ".

Протестиращите настояха да схванат какво се случва с двамата арестувани и приканиха институциите за по-сериозни дейности против циганските произволи. Различни хора се изказваха пред микрофон, като се възмущаваха, че няма действителни резултати. Според тях ромите са " комфортна маша ", която се употребява по време на изборите.

Според хората във Войводиново напрежението пораства, тъй като локалната власт с години си е затваряла очите за противозаконните ромски постройки и неспирните шумни занимания. Кметът разгласи, че в селото е предходна комисия и е разлепила предупредителни протоколи на постройките, които подлежат на побутване след приключване на законовия период.

По-късно множеството хора се разотидоха, само че обявиха, че дейностите им ще продължат и идващите дни

В петък сътрудници на Димов също излизат на митинг. Ефрейтор Димов служи в 68-а бригада Специални сили към този момент 12 години,награждаван е неведнъж.

Днес той беше посетен от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, който отиде и в селото и съобщи:

" Търпимостта на българското общество се изчерпва " и даде обещание цялостна стратегия за ромите ".

Той увери, че общината не покровителства никого и в скоро време ще бъдат подхванати дейности, които ще покажат, че страната си е на място.

" Още през днешния ден стартират инспекции - енерго, пожарна и тези постройки, които са рискови за обитаване ще бъдат събаряни незабавно. Залепени противозаконна до противозаконна сграда, залепени курник до курник. Тук не можеш да прецениш какъв брой са тъкмо жилищата, какъв брой са тъкмо хората ", сподели Каракачанов, представен от Българска национална телевизия.

След намесата му от община Марица дадоха обещание в най-кратки периоди да бъдат съборени противозаконните постройки. Официално записаните съгласно кметството са към 250 души, локалните хора обаче споделят, че действително живеещите са два пъти повече.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР