Намеренията на Volkswagen да се утвърди като лидер в производството

...
Намеренията на Volkswagen да се утвърди като лидер в производството
Коментари Харесай

Volkswagen планира да произведе 800 хиляди електромобила само тази година

Намеренията на Volkswagen да се утвърди като водач в производството на електрически автомобили са съществени или най-малко по този начин наподобява след последното изявление на шефът на продажбите на Volkswagen пред Reuters. В него той съобщи ясните проекти да немската компания да задмине Tesla като най-големия производител на електрически автомобили в света през идващите години.
`Volkswagen

Това ще бъде реализирано с производството на 800 хиляди автомобила на ток единствено тази година. През 2023 година тази цифра би трябвало да се усили с 500 хиляди и да доближи 1.3 милиона електрическия автомобил. Това е част от тактиката на Volkswagen през 2030 година, производството на коли, задвижвани от електричество да доближи 50% от всички създадени коли.
`Volkswagen

Припомняме, че през 2021 година от Tesla създадоха 930 422 коли и съумяха да доставят 936 172 автомобила, а единствено през първите три месеца на тази година, хората на Мъск се похвалиха с 305 хиляди създадени и над 310 хиляди доставени коли. Според прогнозите на Мъск, в края на 2022 година, Tesla ще ще може да се похвали с 1.5 милиона създадени коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР