Намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета

...
Намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета
Коментари Харесай

Шефът на ВВС: Закупуване на още 8 F-16 трябва да се обмисли добре

Намерението на българското държавно управление да закупи още осем нови самолета F-16 би трябвало да бъде добре премислено, сподели за новият пълководец на Военновъздушните сили (ВВС) ген.-майор Димитър Петров.

Според него сходно решение слага въпроси, свързани с образованието на летателния състав и новите уреди.

Началникът на Военновъздушни сили ген. - майор Димитър Петров споделя, че сходно предложение води след себе си въпроси за това къде ще бъдат съхранявани спомагателните машини и кой ще лети на тях. По първия въпрос ген.- майор Петров напомня, че занапред стартира построяването на инфраструктурата за към този момент платените машини. Трябва да се мисли и за образованието на летателния състав, който и все още не е задоволителен:

" Ако станат самолетите F-16, ще би трябвало да се вземат повече летци, къде ще се образоват.  Не можем да ги образоваме в България, тъй като все още ние нямаме квалифициран инструкторски състав български “.

Предложението за пазаруването на 16, а не на осем машини не е от през вчерашния ден. Но в последните седмици „ Локхийд Мартин “ предложи вид новите осем самолета да дойдат с към този момент платените осем, в случай че поръчката за тях бъде направена в границите на година. Премиерът Бойко Борисов разгласи, че България е изпратила питане към компанията, а по време на срещите си с българския боен министър Красимир Каракачанов компанията дала поръчка за „ продължение на съдействието “.

Началникът на Военновъздушни сили ген.- майор Димитър Петров обаче казва, че всичко би трябвало да бъде премислено добре.  " Позицията на Мечо Пух, колкото повече, толкоз повече - при такива съществени неща като авиационната и бойна авиация, не постоянно дава добър резултат ", декларира той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР