Намалява потокът от украински граждани, бягащи от войната - това

...
Намалява потокът от украински граждани, бягащи от войната - това
Коментари Харесай

У нас: Бягащите от войната намаляват

Намалява потокът от украински жители, бягащи от войната - това регистрира Националният щаб за бежанците у нас, съобщи Българска национална телевизия.

Малко над 50% от идващите в страната украинци избират да останат в България. 30% от тях са декларирали предпочитание да стартират работа.

Почти нямат багаж, само че имат проекти - по какъв начин да подредят живота си.

Отиваме в Несебър, където към този момент имаме обезпечена работа. Засега имаме контракт за 5 месеца. Надяваме се обаче тази война да свърши и да се върнем скоро вкъщи, споделя Таня.

За да стартират работа и естествен живот тук, първо би трябвало да се записват и да получат краткотрайна протекция. В Русе това се случва за минути.

Беше доста значимо системата да работи освен на КПП-тата, а да работи и в градовете, там където всички отиваме да си извадим персонални карти, сподели Цветан Кюланов, и.д. началник на Представителството на Европейска комисия в България.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

В множеството градове обаче това е невероятно. Случва се единствено на 8 места.

Имаме още да решаваме механически проблеми с оборудването, тъй като на някои места в полицейските ръководства оборудването е прекомерно остаряло за новия програмен продукт, сподели полк. Валери Рачев, ръководителят на Оперативната координационна група.

Просто е въпрос на дни, добави Петя Първанова, Държавна организация за бежанците.

На границата тече и различен тип инспекция - дали всички, които идват в действителност бягат от войната.

Сами се сещате, че в случай че се появи лице с по-нехарактерни антропологични черти, лице, което не приказва съветски, украински и британски - става обект на малко по-особено внимание, сподели Стоян Темелакиев, зам. вътрешен министър.

Страната ни ще се погрижи и за българските моряци, останали на двата блокирани в украински пристанища кораби. Шестима от тях към този момент са поискали да бъдат евакуирани и това е направено.

Останалите моряци са на борда на корабите и си извършват своите отговорности, сподели Владимир Първанов, зам.-министър на превоза.

Те са в положително положение. А от транспортното министерство са подготвени да ги изтеглят по суша всеки един миг.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР