В седем избирателни секции в Република Северна Македония днес ще

...
В седем избирателни секции в Република Северна Македония днес ще
Коментари Харесай

След нарушения... повторен вот на парламентарните избори в РСМ

В седем изборни секции в Република Северна Македония през днешния ден ще се организира наново гласоподаване на парламентарните избори поради открити нарушавания на изборното законодателство.

Преди седмица Държавната изборна комисия в страната прегледа тъжби за метода, по който са извършени изборите, подадени от Социалдемократическия съюз на Северна Македония, ВМРО-ДПМНЕ и Левица.

Пред Административния съд от обединението " Европейски фронт " оспориха всички решения на Държавната изборна комисия за отменяне на гласуването. Според представителите на обединението останалите партии целят да лишат " Европейски фронт " от един или два депутатски мандата, като след изборите на 8 май със своите 19 депутатски места обединението се оказа втора политическа мощ в страната.

В седемте секции, където през днешния ден ще се гласоподава наново, право да дадат своя избор имат общо малко над 4500 гласоподаватели.

Според Държавната изборна комисия тяхното гласоподаване може да промени разпределението на мандатите в бъдещия парламент на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР