- Нали взе фотоапарата? - Мислех, че ти си

...
 - Нали взе фотоапарата? - Мислех, че ти си
Коментари Харесай

Време за път... и стягане на багажа

„ - Нали взе фотоапарата?
- Мислех, че ти си го направил... ”

Подобен разговор постоянно може да се чуе на (авто, жп, аеро) гарата, само че без значение от продължителността му, резултатът е еднакъв – към този момент е късно за връщане обратно. Това се случва, тъй като не всички хора умеят вярно да се подготвят за път. Може да се каже, че това е цяла просвета. Нека се срещнем с нейните основи, като стартираме с чантата (сака или куфара). Тя може да бъде:

Малка и компактна за единаци. Приблизителните й размери са 55х40х20, а вместимостта 30 литра. Ако пътувате със аероплан тази величина идеално се вписва в условията за ръчния багаж, което ще ви спести освен доста време по летищата, само че и пари, в случай че употребявате нискотарифни самолетни компании.

Средна по мярка чанта с размер 60 литра, задоволителна за потребностите на една средностатистическа двойка.

Огромна чанта вид „ черна дупка ”, която може да погълне 100 литра багаж без да се пръсне по шевовете. Побира всичко належащо за едно семество, дружно с подаръците за цялата рода.

Важен е обаче освен размера на чантата, само че и типа. Най-леки и комфортни за път са меките разновидности, по този начин наречените сакове, направени от тъкани. Освен това елементарно можете да променяте вътрешният им размер, съгласно нуждата. Разбира се, в твърдите куфари движимостите ви са по-защитени от удар и намачкване, само че това си има съответната цена – 2 до 5 кг. допълнително към товара, които би трябвало да носите (и да чекирате на летището). Този представител на куфарната фауна наложително би трябвало да има дълга ръкохватка, която се прибира в корпуса и маневрени колеца.

И какво да сложите вътре
Най-късно седмица преди пътуването започнете да съставяте лист на всичко належащо – облекла, обувки, тоалетни такъми, техника и така нататък Обогатявайте го до последния ден и зачерквайте движимостите по реда, в който ги слагате в чантата. Така няма метод забравената четка (фотоапарат, бански) да не ви се набие в очи.

Облеклото заема най-голяма част от размера на багажа. За да не се запълни чантата преди да бъде привършен описът е нужно да бъдете умерени – не вземайте облекла, които няма по кое време или при какъв мотив да облечете. В общия случай за една отмора са задоволителни 2-3 парадни дрехи и 6-7 ежедневни на човек. Чифтовете обувки също се постарайте да сведете до два – едни бързоходки и едни „ по-така ”.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР