Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане промени в

...
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане промени в
Коментари Харесай

Променят методиката за верификация на машините за вота

Министерството на електронното ръководство разгласява за публично разискване промени в методиката на засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване за изборите на 9 юни. Това оповестиха от ведомството на служебния министър Валентин Мундров.

Проектът е направен взаимно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация и може да бъде видян на уеб страницата на министерството.


Измененията на методиката са минимални и засягат обособените стадии на засвидетелствуване на сходството на механически устройства за машинно гласоподаване. Мотивите за промените са в детайли посочени в документ с название „ претекстове - актуализиране методика “.

До 8 май всички заинтригувани страни могат да дават мнение по Методиката в деловодството на министерството или на e-mail: [email protected].

Българска телеграфна агенция напомня, че на 29 април, по време на обществена процедура в Министерството на електронното ръководство, на инцидентен принцип бяха изтеглени серийните номера на общо 10 машини за гласоподаване, които ще преминат през засвидетелствуване на сходството преди идните избори „ две в едно “ на 9 юни.

На тегленето на номерата участваха служебният министър председател Димитър Главчев, служебният министър на електронното ръководство Валентин Мундров, както и представители на Централната изборна комисия и публичния съвет към нея. На общественото изтегляне бяха поканени и участваха също представители на парламентарно показаните партии в 49-ото Народно заседание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР