Накъде да стегнем куфарите за годишната си почивка? Сайтът Travel

...
Накъде да стегнем куфарите за годишната си почивка? Сайтът Travel
Коментари Харесай

Топ 10 на дестинациите за почивка през 2023 г.

Накъде да стегнем куфарите за годишната си отмора? Сайтът Travel Department дава своите 10 оферти, без да се впуска безусловно в търсене на прекомерно екзотични дестинации. Напротив - показано е по какъв начин познати и комфортни за пътешестване страни могат да предложат доста повече, в сравнение с считаме за тях.

 

1. Италия

Може да сте посещавали Рим, Милано, Флоренция, да сте виждали наклонената кула в Пиза, само че напълно не сте видели всичко от тази страна. Посещение на най-голямото езеро на Апенините - Гарда (367.94 кв. км) дава опция за екскурзии до Венеция и Верона. Езерото Комо пък дава други прелестни гледки. А пътешестване с влака " Бернина Експрес " може да обезпечи незабравими моменти из италианските Алпи. Курортното градче Соренто посреща с лимонови горички и аспект към вулкана Везувий. Близо са Капри и Помпей. Накрая ще усетите, че ваканцията ви е била извънредно незадоволителна, с цел да видите всичко.

 

2. Испания

Испания оттатък Мадрид, Барселона може да даде още извънредно доста. Един престой на Тенерифе може да съчетае слънчеви плажове с разходки из вулканични пейзажи и планински местности. Там е и град Ла Лагуна, включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Андалусия от своя страна е един от най-оживените региони, който става още по-живописен с другите обичайни празници в градове като Севиля, Кордоба, очарователния Лоха или Гранада със своя замък " Алхамбра ".

 

3. Канада

Сурова и прелестна природа - това може да видите из вътрешността на Канада. Красотата на Скалистите планини, водопадът Ниагара от канадска територия, мултикултурните градове като Ванкувър, Торонто, Монреал и Квебек. И най-много - да се насладите на рядко срещано успокоение.

 

4. Португалия

Тази относително дребна страна в най-западната част на континентална Европа крие за всекиго по нещо - огромни и в същото време чаровни градове като Лисабон и Порто. Многоликият курортен регион Алгарве, който предлага плажове, чудесна кухня и културни забележителности. Или пък Синтра с дворците, средновековният Обидош и обичайното рибарско населено място Назаре, което е парадайс за сърфистите. И още доста места, за които една нормална отмора няма да стигне.

 

5. Индия

Толкова доста просвета и нематериалност е напластена там, че несъмнено цялостен живот няма да е задоволителен, с цел да се схванат. Но пък една почивка може да даде опция да се видят приказният Тадж Махал в Агра, крепостта Амбър в щата Раджастан. Непременно маршрутът би трябвало да включва " Розовия град " Джайпур, а също и Удайпур край езерото Пичола, именуван " Венеция на Изтока ".

 

6. Хърватия

" Тези, които търсят парадайса на земята, би трябвало да го търсят в Дубровник ". Тези думи на Джордж Бърнард Шоу са красноречиви. И фактически - едно посещаване в Хърватия би трябвало безусловно да включва забележителния и впечатляващо непокътнат исторически град. Да, там е скъпо наслаждение да се пренощува, само че еднодневните екскурзии също правят работа. Малките градчета по Адриатическото крайбрежие доставят приятност за душата, като се отличават Пула, Ровинь и Пореч. Не вършат изключение островите Крък, Црес, Брач, Хвар и други Вътрешността крие естествени паркове, измежду които се открояват абсолютно Плитвичките езера.

 

7. Малта

Тази островна страна, една от най-малките в Европа, като че ли не крие доста забележителности. Но това е единствено на пръв взор. Една отмора там предлага неповторима композиция от история, просвета, чудесни плажове и прелестно време. Столицата Валета, някогашният основен град Мдина, остров Гозо. И още - " Вътрешното море " в Двейра, Цитаделата във Витория или пък античните храмове Джгантия.

 

8. Египет

Египет удивлява пътешественици от епохи със своите пирамиди, монументи и храмове. Гостите на тази страна в наши дни би трябвало да съжаляват, в случай че не са ги видели и не са се насладили на пътешестване с транспортен съд по величествената река Нил. Ваканцията може да стартира от Кайро, където е хубаво да се посети Големия египетски музей и най-големия пазар навън в Африка - Хан Ел Халили. Разбира се, по-нататък пътуването продължава през пирамидите в Гиза и Големия сфинкс. Това би трябвало да се съчетае с разглеждане на храма на Хор в Едфу, Долината на царете, Асуанската язовирна стена, храмовете на Карнак и Луксор. А в случай че желаете морски курорт - Шарм ел-Шейх може да задоволи всевъзможни искания.

 

9. Черна гора

Още една дребна страна в Европа, която обаче крие доста сексапил. И също по този начин има съвсем всичко - прелестни плажове, богата история и даже фиорд. " При раждането на планетата най-красивата среща сред суша и море би трябвало да е била на черногорския бряг ". Тези думи принадлежат на Лорд Байрон. Обиколката на черногорската ривиера е незабравима. А Которският залив, именуван " най-южния фиорд ", е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО.

 

10. Южна Африка

Република Южна Африка или " Нацията на дъгата " крие доста прелести отвън първосигналната мисъл за високата престъпност там. Резервати като " Крюгер " и " Калахари Гемсбок " разкриват възхитителна флора и фауна. Популярните нос Добра вяра и Иглен нос (който е в действителност най-южната точка на Африка) също би трябвало да са част от обиколката. По бреговете може да се видят пингвини, из вътрешността на страната се дава опция за паметен винен туризъм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР