Наемите в първокласни жилищни райони са поскъпнали най-много в Лисабон,

...
Наемите в първокласни жилищни райони са поскъпнали най-много в Лисабон,
Коментари Харесай

Най-скъпите луксозни жилища под наем са в Лисабон

Наемите в първокласни жилищни региони са поскъпнали най-вече в Лисабон, Сингапур и Берлин през първата половина на годината.

Това демонстрира нов проучвателен отчет на компанията за услуги в региона на, заяви CNBC.

Според данните на английската компания, преди всичко по растеж на цените са наемите в първокласните региони в Лисабон, които са скочили с 13,9% от декември 2022 година до юни 2023 година, следвани от Сингапур с 13,6% и 9,2% за Берлин през същия интервал.

Пазарите в Лисабон и Сингапур означават висок растеж на цените през последните 18 месеца, като наемите са се нараснали с над 40%, отбелязва Savills, като изяснява това с увеличеното търсене на първокласни жилища от задгранични наематели.

Увеличението на първокласните наеми в Берлин се дължи на притока на богати поданици, съгласно създателите на отчета.

Значителното повишаване на първокласните наеми в Сингапур се дължи на забавянето на строителството по време на пандемията. Но тази година ще бъдат приключени 18 000 частни жилищни единици и се чака да се следи лека промяна на цените, съобщи Алън Чонг, изпълнителен шеф в Savills Research and Consultancy.

Въпреки това, той акцентира, че първокласните първокласни наеми в града-държава могат да набъбнат с към 15% на годишна база, като нарастването ще бъде заложено за първата половина на 2023 година

Класацията демонстрира, че 11 от 30-те града с най-голямо нарастване на първокласните наеми в света се намират в Азиатско-тихоокеанския район.

След Сингапур, който е втори, Куала Лумпур заема петото място с растеж на наемите на първокласни жилища от 4,3% от декември 2022 година до юни 2023 година, а Банкок изостава с нарастване от 4,2%.  Хонконг е на 12-то място с растеж от 2,7%, следван от Токио с пет позиции по-ниско с 1,7% повишаване на цените.

Пазарите на наеми в Куала Лумпур и Банкок " възстановяват динамичността си отпреди пандемията ", се споделя в отчета.

Според него растежът на наемите на първокласните парцели в Хонконг се дължи на увеличеното търсене след премахването на рестриктивните мерки поради пандемията в края на 2022 година, а Токио печели от това, че хората се връщат в града.

Очаква се обаче предлагането на първокласни жилища чартърен да остане лимитирано в доста градове, изяснява Пол Тостевин, началник на Savills World Research. Според него аргументите за това са скъпите разноски за строителство, провокациите пред дълготрайното развиване и възходящите разноски за живот.

" В вероятност чакаме наемите да продължат да надминават финансовите стойности през останалата част от 2023 година и в средносрочен проект, защото предлагането продължава да бъде нищожно в изискванията на възходящо търсене, с позитивен растеж на наемите в множеството градове в Индекса до края на 2023 година ", счита специалистът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР