Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал в

...
Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал в
Коментари Харесай

Главчев дава разрешението за „Мама и аз“ на ДАНС и прокуратурата

Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал в Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) и прокуратурата по случая с " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз ", гр. София, с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение.

Решението на министър-председателя е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана, показват от Министерски съвет.

Припомняме, на 30 април в последния работен ден преди празничната поредност, служебното държавно управление утвърди разрешението за основаването на частната детска болница в София, като публичната, а и политическата реакция на това бе остра, откакто няколко държавни управления поред отказваха такова, с цел да не се заплаши построяването на държавната Национална детска болница, за която се приказва към този момент десетилетия.

Ден след взетото от Министерски съвет решение Димитър Главчев го анулира. Премиерът също съобщи, че ще изиска писмени пояснения от министъра на опазването на здравето Галя Кондева по отношение на обстоятелствата и събитията по случая, като в прессъобщението не личеше служебният министър председател въобще да е бил наясно с гласувания дневен ред на съвещанието, което водеше.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР