Надзорните съвети на Националния осигурителен институт (НОИ) и Здравноосигурителната каса

...
Надзорните съвети на Националния осигурителен институт (НОИ) и Здравноосигурителната каса
Коментари Харесай

НОИ и НЗОК ще обсъдят параметрите в бюджета за следващата година

Надзорните препоръки на Националния застрахователен институт (НОИ) и Здравноосигурителната каса (НЗОК) разискват параметрите на проектобюджета за 2023-та, направен от служебния кабинет.

Всички пенсии за трудова активност да се усилят по по този начин нареченто " Швейцарско предписание " от 1 юли следващата година. Така междинната пенсия ще доближи малко над 792 лв.. От 1 юли минималната пенсия да бъде 523 лв.. А оптималната да остане без смяна - 3400 лева, оповестява Българска национална телевизия.

Минималният застрахователен приход да остане 710 лв., тъй като не се планува увеличение на минималната работна заплата. Проектобюджетът планува обществените осигуровки да не се подвигат. А разноските за пенсии да набъбнат с 23% и да надвишават 19 милиарда лв.. Не се плануват промени за компенсациите за безработица и развъждане на дете през втората година. В проектобюджета на здравната каса е заложен растеж от над 760 милиона лв.. Така следващата година фондът ще разпллага с повече от 6 880 000 000 лв.. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР