Надявам се обещанията и разчетите за увеличаване на заплатите на

...
Надявам се обещанията и разчетите за увеличаване на заплатите на
Коментари Харесай

Пламен Димитров с мрачна прогноза за голяма сума пари

Надявам се обещанията и плановете за увеличение на заплатите на медицинските експерти да са действителни. Разговорите са водени от преди. Има още 4-5 месеца са до момента в който се завърши процедурата. Трябва да имаме гаранцията, че ресурсът ще бъде разпределен заслужено.

Това съобщи водачът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Българска национална телевизия във връзка вчерашното заричане за нарастване на заплатите на медицинските експерти.

По думите му в системата в детското и учебното опазване на здравето няма гаранции, че там ще стигнат парите. "Нашите планове демонстрират, че в този бранш са нужни 4-5 милиона, само че ги няма ", сподели още той.

Димитров бе безапелационен, че те не са подкрепяли никого.

"Който в България стачкува за заплати - аз го поддържам, без значение дали ме харесва или не. По формулировка синдикалистите се борят за по-високи заплати. По-важно е това, за което приказваме да стигне до хората ", сподели той.

"Ние направихме две неща - груповия трудов контракт и обезпечаването на пари в тазгодишния бюджет. 229 са контрактуваните групови трудови контракти ", изясни още водачът на КНСБ.

По думите му медицинските сестри и лекарите би трябвало да имат най-малко 200 лв. разлика. Истината е, че през вчерашния ден хората си потеглиха недоволни. 6 000 души са в тази система, сподели Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР