Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина

...
Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина
Коментари Харесай

Гърция очаква над 1 милион туристи през първата половина на май

Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина на месец май, оповестява гръцката телевизия „ Скай “, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-голям е броят на предстоящите туристи от Англия, следвани от тези от Германия, Франция, Италия и Холандия.

Показателен за интереса от страна на английските туристи е фактът, че нискобюджетната компания Ийзи Джет (Easy Jet) разгласи стартирането на нова самолетна линия до островите Кефалоня, Кос, Керкера и Крит. Увеличава се и броят на предлаганите полети от английските летища Гетуик, Лутън, Бристъл и Манчестър към други три гръцки дестинации – Санторини, Родос и Миконос.     

Най-много задгранични туристи в първите дни на май ще одобри столицата Атина. Очаква се на интернационалното летище в Атина да дойдат повече от 360 хиляди пасажери. Сериозно ще е и придвижването към летището в Ираклион (на остров Крит), остров Родос, Солун и Корфу в Йонийско море.    

Вчера в изявление за вестник " Риъл нюз " министърът на туризма на Гърция Василис Кикилиас разгласи нова стратегия за обществен туризъм на стойност 30 милиона евро. Програмата ще обхване гръцки жители с по-ниски приходи и започва от юли. Тя ще даде опция за реализиране на почивки през цялата година.

Министърът уточни, че данните за потока от задграничните туристи в Гърция досега са „ доста окуражаващи “ за гръцката стопанска система и приходите на средностатистическите гръцки фамилии. По думите му тактиката на държавното управление на Кириакос Мицотакис е „ част от триумфа на гръцкия туризъм да стигне до джоба на гръцкия жител, който изпитва усложнения в сегашната обстановка “.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР