Над 23 000 са обажданията на Националната телефонна линия за

...
Над 23 000 са обажданията на Националната телефонна линия за
Коментари Харесай

Над 23 хиляди обаждания по националната телефонна линия за деца

Над 23 000 са позвъняванията на Националната телефонна линия за деца от началото на годината. Проведени са близо 6100 съвещания, 919 са сигналите за дете в риск. Най-много от тях – 633 са за принуждение над дете. Сред другите аргументи за подаване на сигнал на НТЛД 116 111 са милостиня – 57, както и за дете в риск от самонараняване – 21. Запазва се наклонността децата да търсят консултантите на Линията най-често за проблеми във взаимоотношенията по сред им, оповестяват от Нова телевизия.

От 2009 година Държавната организация за протекция на детето построи и поддържа линията на номер 116 111. Чрез нея децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени 24 часа, 7 дни в седмицата, анонимно, и гратис. На този номер може най-бързо да се подаде сигнал за дете в риск. Има построена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето “ в цялата страна, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, РУО към МОН и други От месец юни 2021 година, ДАЗД е формален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е показана в 139 страни и има 166 членове.

„ Необходимо е възрастните да разберем, че децата имат потребност да споделят, да бъдат чувани. Те имат своите страсти, страхове, терзания, преживявания и потребността да приказват за тях. Трудно е в забързаното ни всекидневие да намираме време за всичко, обвързвано с развъждането на деца, по тази причина НТЛД 116 111 е извънредно значима. На нея децата и възрастните, които не са безразлични към нечия детска орис, постоянно ще бъдат изслушани и ще получат поддръжка “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР