Над 200 хиляди души бяха мобилизирани в Русия, откакто президентът

...
Над 200 хиляди души бяха мобилизирани в Русия, откакто президентът
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Частичната мобилизация върви по план

Над 200 хиляди души бяха мобилизирани в Русия, откогато президентът Владимир Путин разгласи на 21 септември частична готовност по отношение на войната в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Официалната цел е в армията да бъдат взети 300 хиляди запасняци, които имат боен опит и потребни умения.

" Обучението на личния състав на (новосформираните) подразделения се организира в 80 военни обекта и в шест подготвителни центъра ", посочи през днешния ден съветският министър на защитата на държавно съвещание. Той означи, че в регионите на сраженията мобилизираните ще бъдат придружавани от бойни елементи, които към този момент са се сражавали в Украйна.

По думите на Шойгу " огромен брой " хора сами са се явили във военните комисариати, още преди да са били призовани от управляващите. Той обаче не уточни съответни цифри.

Мобилизацията обаче провокира и съществени опасения в Русия, като в някои райони имаше демонстрации срещу мярката. Освен това десетки хиляди мъже напуснаха територията на Руската федерация, с цел да не бъдат мобилизирани, отбелязва Агенция Франс Прес.

Кремъл призна, че при мобилизацията са били позволени и неточности, като да вземем за пример активизирането на студенти, възрастни хора или хора със болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР