Над 11000 полицаи охраняват демонстрациите из страната по време на

...
Над 11000 полицаи охраняват демонстрациите из страната по време на
Коментари Харесай

След провал на срещата между синдикати и премиер, Франция продължава бунта

Над 11000 служители на реда охраняват демонстрациите из страната по време на 11-ата подред национална стачка против пенсионната промяна за последните три месеца. Днес тя визира най-вече железопътния и въздушния превоз и рафинериите, въпреки и в по-малка степен от предходните дни. Органите на гражданската авиация желаеха от самолетните компании да понижат с 20 на 100 полетите от и до няколко огромни летища, измежду които тези в Бордо и Марсилия, само че не и Париж. Трафикът в столицата е релативно постоянен. 

В стачката ще се включат и към 20 на 100 от учителите в главните учебни заведения, до момента в който на 28 март делът им бе 30 на 100. 

Синдикатите се заканиха да продължат и да разширят митингите, афектирани, че диалозите с Борн в сряда са траяли едвам половин час, като се изключи че не дадоха резултат. Те настояха, че единственият метод за разрешаване на казуса е законът за пенсионната промяна да бъде отдръпнат. Премиерът отхвърли тази опция. 



" След тази среща приканвам всички служащи - мъже и дами, да се причислят към митингите в цяла Франция ", съобщи Лоран Берже, водач на най-големия профсъюз в страната " Се Еф Де Те " (CFDT).

За профсъюзите днешният митинг е следващ стадий за поддържане на натиска върху държавното управление дни преди Конституционният съд да се произнесе за противоречивата пенсионна промяна, която би трябвало да увеличи възрастта на пенсиониране от 62 на 64 години.

Според Ройтерс днешните всеобщи митинги ще покажат дали съпротивата против промяната губи скорост или набира нова. Агенцията отбелязва, че присъединяване в предходната обща стачка - на 28 март, беше по-слабо от предходните демонстрации, базирайки се на данни на вътрешното министерство. В митингите тогава се включиха 740 000 души по отношение на рекордните 1.09 милиона на 23 март.

В знак на съпричастност с френските служащи, в белгийския град Антверпен бе блокирано петролното хранилище.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР