Началото на руската военна инвазия на територията на Украйна сложи

...
Началото на руската военна инвазия на територията на Украйна сложи
Коментари Харесай

Какво става с футболните босове в Украйна? Един изнесе 17 млн. евро кеш, друг загуби милиарди..

Началото на съветската военна инвазия на територията на Украйна постави завършек на футболното състезание. Играчи непринудено се записаха в редиците на армията, а постоянно се появяват информации, че някои футболисти са починали вследствие на сраженията, напомня БЛИЦ. Мнозина обаче се питат какво става с едни от най-богатите хора в Украйна - притежателите на футболните клубове.

Още повече, че босът на Шахтьор (Донецк) Ринат Ахметов (на снимката) е №1 в листата на богатите украинци. Личното му благосъстояние през предходната есен беше оценено на 7,5 милиарда $, а притежаваните от него компании оперираха със доста по-големи активи.

Според информациите, 55-годишният милиардер още при започване на военните дейности е напуснал Украйна. В момента се е открил в Лондон. Още преди началото на спора той в множеството време живееше отвън територията на родината си, само че постоянно се прибираше и посещаваше Киев и района към Донецк. Броени дни преди старта на съветската инвазия Ахметов също е бил в Украйна, само че е отпътувал за Швейцария, където има имение в Женева.

Счита се, за месеца от началото на военните дейности компаниите му са претърпели загуби за 9,5 милиарда $. Пред „ Bloomberg “ той съобщи, че след края на войната ще съди Русия за погашение на репарации в цялостен размер. Въпреки понесените финансови удари неговата компания „ SCM Group “ подкрепя защитата на Украйна. Тя е предоставила на армията 40 000 противотанкови таралежи и 10 000 вериги с шипове, които се употребяват за прекъсване на колесна военна техника. Дори са усвоили производството на бронирани жилетки и към този момент са предали 2000 бройки.

Братята Игор и Григорий Суркис са се открили в Унгария. Те са напуснали Украйна на 26 февруари късно вечерта. Техните коли са минали границата сред двете страни на 26 февруари в интервала 22:40-23:00 часа. Двамата Суркис бяха в листата на 50-те най-богати украинци

По-малкият от братята – Игор, който е притежател на Динамо (Киев), е напуснал родината си с лимузина Maybach S650 (струваща към 700 000 долара). Той е бил дружно с съветската гражданка Олга Романова, а в колата са били още Вячеслав Суркис и Яна Суркис. Григорий, президент на Украинския футболен съюз в интервала 2000-2012 година, се е изнесъл от родината си с джип Mercedez-Benz ML-500 (цена към 100 000 долара), с него са пътували още четири индивида.

Според информация на „ Украинския истина “ братята Суркис са изнесли общо 17,6 милиона $ със своите коли. Сумата не е заявена на граничния пункт Вилок, само че пък участва в митническите документи, които са попълнили на унгарската граница в Тисабеч.

Бившият президент на Днепър, а сега мълчалив необут на новосъздадения Днипро-1, Игор Коломойский към момента се намира на територията на родината си. Осмият най-богат украинец (притежава над 1 милиард долара) даже продължава да живее в Днипро (бившият Днепропетровск) и интензивно оказва помощ финансово на защитата на града.

Счита се, че на територията на Украйна се намира и четвъртият в листата на „ Форбс “ на най-богатите украинци Константин Жеваго (богатство от 1,3 милиарда долара). Не е ясно местонахождението на почетния президент на Ворскла (Полтава), само че се смята, че също оказва помощ финансово на войските.

Президентът и притежател на Металист (Харков) Александър Ярославский е в Лондон. Поставеният от „ Форбс “ в топ 10 на най-богатите украинци живее в английската столица от няколко години. Той избяга там, откакто неговият авто конвой провокира смъртоносна злополука в Харков. От началото на военните дейности той подкрепя финансово лечебните заведения в града със съществени финансови средства, а също така подари и парите от продажбата на своята яхта за възобновяване на Харков.

Президентът на Ингулец Александър Поворознюк (на фотографията вдясно) е единственият от футболните босове, който персонално се включи в боевете. Влезе в редиците на отбранителната линия на град Петрово (Кировградска област). В свое персонално послание към президента Зеленски той разгласи: „ Разполагаме с толкоз доста оръжие, че можем цяла година да издържим да блокада даже и против нас да употребяват танкове и самолети. “

Не се намира информация за това, къде се намират и каква активност развиват сега босовете на част от другите огромни украински клубове Зоря (Луганск), Черноморец (Одеса), Александрия, Десна и Верес (Ровно).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР