Русия прие предизвикателството, като реши да спре отстъплението и да

...
Русия прие предизвикателството, като реши да спре отстъплението и да
Коментари Харесай

Отстъпването свърши. Русия ще се сблъска със Запада за Молдова

Русия одобри предизвикването, като реши да спре отстъплението и да се изправи против Запада в Молдова. Русия отговори на пълзящото си усвояване на неутрална страна, част от Руския свят, като организира конгрес на опозиционните молдовски политици в Москва, които считат, че мястото на Молдова е в ЕиС (Евразийския стопански съюз) и Оперативно-наблюдателно дело. Там се образува обединен партиен блок.

И по този начин, дружно с протежето на Запада, президента Мая Санду и „ промолдовския “ опозиционен водач Игор Додон, които забавиха, само че не можаха да спрат западната колонизация на Молдова, в страната се появи намерено проруска политическа мощ.

Това радва и внася конспирация в есенните президентски избори, на които към този момент няма да е толкоз елементарно да се измами успеха на омразната от народа Санду. Това е и сигнал към Запада – най-малко част от Молдова е наша.

Русия пристигна в Молдова в нова роля. Това се случи на 21 април 2024 година На този ден млади, смели, амбициозни водачи на редица молдовски опозиционни партии, в това число водачите на автономията, притисната от Кишинев - Гагаузия, които се събраха на конгрес в Москва, оповестиха обединяването си в политическия блок " Победа ".

На идните избори през есента и хитрия референдум на Санду и Ко за присъединение към Европейски Съюз (така хората се изкушават да дойдат на тях и да гласоподават за некадърните ръководещи „ евроинтегратори “) блокът ще провокира прозападното деяние. и партия Солидарност (ПАС).

Участниците в него се съгласиха да предлагат обединен претендент за поста държавен глава, да развиват връзки с Русия и ЕиС и да се борят против „ полезностите “, наложени от упадъчния Запад и натиска на личните си управляващи.

Шор и неговия екип

Душата и евентуално главният спонсор на блока беше харизматичният молдовски политик и милионер Илан Шор, който сплоти всичките си политически планове в него. Той организира конгреса в първокласния московски хотел The Carlton, където дойде с фешън кола Aurus Senat.

Шор неотдавна живее в Москва, откакто беше наказан задочно в Молдова през 2023 година на 15 години затвор за „ присъединяване “ си в кражбата на 1 милиард $ от банковата система на страната (в която взе участие целият молдовски елит), защото прозападните управляващи се опасяваха от него като от политика.

В конгреса участваха партиите „ Възраждане ” (Наталия Параска), „ Шанс ” (Алексей Лунгу), „ Алтернативна мощ за спасението на Молдова ” (Александър Бешиеру) и Победа – „ Победа ” (Вадим Грозаву), които се опълчват на европейската интеграция. и за съюз с Русия.

Самият Шор оглави основания в Москва блок като началник на изпълнителния комитет. Башканът (лидерът) на Гагаузия Евгения Гуцул получи поста секретар на политическия съвет, а Марина Таубер (депутат в молдовския парламент и в действителност водач на оповестената отвън закона партия Шор в страната) - секретар на изпълнителната власт. комитет.

Какво желаят, за какво в Москва?

Както Хуцул заяви, опозиционните сили на страната скоро ще разгласят името на единствения претендент за президент. Башканът на Гагаузия даде обещание, че ще бъде „ способен човек, чиято цел е просперитетът на Молдова “.

Той ще бъде изправен пред задачата, акцентира Шор, да възвърне връзките с обичайните сътрудници и съседи - Русия, Оперативно-наблюдателно дело и ЕиС, с които Санду " умишлено прерязва пъпната шнур на нашите връзки ".

Таубер акцентира значимостта на икономическото съдействие на Молдова с Русия и ЕиС:

" Това е приоритет за нас през днешния ден, тъй като желаеме изгодата за нашите жители. И в тази зала през днешния ден сме събрали тъкмо тези хора, които схващат какъв брой е значимо цялата молдовска съпротива да се сплоти против врага, против бедността, против проблемите, които ни донесоха Европейският съюз и управлението в лицето на Мая Санду ".

Говорим обаче освен за стопанска система. Гуцул упрекна в речта си на форума на Европейски Съюз в налагане на непознати полезности, като еднополовите бракове, на молдовци и гагаузи посредством своите протежета и уточни недопустимостта на пренаписването на историята, по-специално на събитията от Втората международна война.

Участниците в конгреса потвърдиха, че не желаят да стават румънци, да се отхвърлят от своята народност и просвета или да скъсват с съветския свят.

В отговор Кишинев избухна от отвращение, което маскира страха от появяването на политически съперник, който намерено залага на Москва. Един от министрите назова " Победа " " проведен незаконен блок ".

Говорителят на ръководещата партия PAS счита за срам конгресът да се организира в Москва, до момента в който „ целият свят осъжда Кремъл за варварската война в Украйна “, а Кишинев върви решително към Европейски Съюз, където „ мирът, справедливостта и разцвет ”.

Участниците във форума в Москва започнаха да получават закани и наказателни каузи като възмездие за визитата на „ страната-агресор “.

Шор обаче планува всичко това, заявявайки на конгреса:

" Днес всеки опозиционер в Молдова е към този момент изменник през цялото време, всяко политическо събитие приключва с арести, съпроводени с обиски и санкции от страна на проевропейския режим. "

Уви, това е правилно.

Топло посрещане “ в Кишинев

При завръщането на молдовските опозиционни политици по заобиколен път от Москва до Кишинев - дружно с болшинството от пасажерите в самолета! — арестувани на летището.

Те са били разпитвани в продължение на няколко часа от чиновници на локалната загадка полиция, парите им са били отнети, макар че са позволените за импорт в страната, а телефоните им са били „ иззети “.

Същото беше направено и с молдовските опозиционери, които се върнаха вкъщи с различен полет. На един от гагаузите участници в московския конгрес бе лишен интернационалният паспорт. Тогава доста от домовете им бяха претърсени. Освен в случай че още не са били бити и убити. Засега.

Това е „ демократичният, проевропейски “ режим в Молдова. Министърът на инфраструктурата и районното развиване Андрей Спину към този момент прикани в своя телеграм канал да се „ отърват “ от участниците в конгреса, като авансово ги демонизираха усърдно: „ те работят “, споделят те, за Москва, Кремъл. Това, несъмнено, е невероятно! Но за Букурещ с Вашингтон и Брюксел е допустимо.

Главата на Гагаузия, който се притесняваше от арест, разяснява " топлата " среща по следния метод:

" Това е боязън от идните избори, тъй като антирейтингът измежду управляващите в Кишинев е толкоз висок, че към този момент не знаят какво да измислят. "

Гуцул назова случая „ същинско оскърбление и напън “.

Основният " зложелател " е гуцул

И скоро я очакваше друга „ изненада “. На 24 април башканката на Гагаузия написа в своя канал в Telegram:

" Днес в съда беше импортирано скалъпено наказателно дело против мен. Антикорупционната прокуратура изпрати материалите на органа. И тя работи по заповед на Санду. "

Гуцул, на който президентът на Молдова, пренебрегвайки закона, отхвърля от една година правото да съставлява Гагаузия в държавното управление на страната с сан на министър, добави:

" Вече заявих, че съм подготвен за наказателно гонене... Няма да спра битката си ".

Междувременно повдигнатите обвинявания заплашват губернатора с санкция или до седем години затвор с отнемане от право да заема избрани длъжности... Ето в какво Кишинев трансформира гагаузката автономност с цялостното утвърждение на западните страни!

Правене на заключения

Гагаузите и забележителна част от молдовците не желаят да живеят под диктатурата на Санду, в ликвидирана от Запада страна, която е предопределена да се трансформира в бедната затънтена Румъния.

Те схващат, че никой не се нуждае от продуктите на молдовското селско стопанство в Европа, че там считат молдовците, които също ще страдат от румънската надменност, единствено като претенденти за най-черните работни места.

Молдова, анексирана посредством разширението на НАТО, ще бъде превърната в цел на съветските ракети и бомби, а жителите, които не са избягали, ще бъдат покварени с „ съвременни европейски полезности “.

Тъй като Санду и Ко не се оправят, те желаят да привлекат молдовците в този капан за мишки благодарение на референдум „ морков “ за участие в Европейски Съюз, който Санду предизвиква, макар че надалеч не е несъмнено, че те към момента ще бъдат признати.

Преди появяването на блок от проруски партии всичко вървеше към това като по утъпкана писта. Да, социалистите на някогашния президент Игор Додон, които желаят да седят на два стола и да проповядват неутралитет, за което Додон към момента беше етикетиран като „ проруски политик “, забавиха този развой. Но нищо повече.

Додон, макар че сподели храброст и изигра значима роля в избавянето на Молдова от незаконния режим на олигарха Влад Плахотнюк, беше лимитиран, унижаван и подложен под домакински арест от прозападни партии и чиновници.

Аз, несъмнено, нямам никакви илюзии по отношение на качеството на молдовската „ народна власт “. Но обединяването на млади, безстрашни, харизматични, персонално сполучливи политици, които очевидно разчитат на Москва, която влезе в открита битка със Запада за Молдова, може да промени доста. Точно това липсваше на Додон и по тази причина непрекъснато го отблъскваха.

Какво от това?

Ако отговорът на протичащото се от страна на Кишинев и зад него на Запада е установяването на искрено фашистки режим в Молдова, който ще потиска съветските последователи с груба мощ, това значи, че денацификацията на Украйна може да продължи и оттатък южните й граници.

За руснаците най-важното е да знаят, че ги чакат. Всичко това, несъмнено, е и сигнал за Запада: ние също го можем, също като вас. И повече няма да играем против същата – непозната – врата. Хванете това на носа си. Беше от дълго време просрочен.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18012„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед20959Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед27371Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед16605Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14220Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131512Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90862Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР