Начало Как да се включа Вдъхновените Как да получим обезщетение

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Как да получим обезщетение
Коментари Харесай

Как да получим обезщетение при закъснял или отменен полет

Начало Как да се включа Вдъхновените Как да получим обезщетение при просрочен или анулиран полет (ВИДЕО) Татяна, Александър и Велизар описват в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg, за основаването на първата българска компания, която оказва помощ на пасажери да получат обезщетение, при проблем с полета  Силвия Прибиловска 2 май 2019, 07:00
ероятно всеки човек, който лети по няколко пъти в годината, е имал случай на просрочен или анулиран полет. Едва 5% от клиентите на самолетните компании обаче търсят обезщетение. Една от аргументите е, тъй като не знаят правата си или поради дългата и тежка процедура.

Татяна Миткова, Александър Сумин и Велизар Шулев основават първата българска компания, която оказва помощ на самолетни пасажери да потърсят правата си при проблем с полета.

“Целта ни е да достигнем до допустимо най-вече пасажери и да ги осведомяваме за правата им.

Вдъхнови ни това да можем да обработваме хиляди искове и да го вършим като софтуерна компания, а не като кантора”, споделя Татяна Миткова от ClaimCompass в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.
 Александър, Татяна и Велизар
Тримата създатели на ClaimCompass са от България, само че по разнообразни пътища се случва тъй че Александър живее в Канада, Велизар в Шотландия, а Татяна в Берлин, където следват и работят.

Във видеото нагоре вижте цялото изявление с създателите на ClaimCompass

Таня идва от правния бранш, Велизар, който е механически шеф – приключва софтуерно инженерство, занимава се с програмиране и все още управлява техническия екип на компанията.

Александър Сумин живее и работи в Монреал, а по-късно отива в Берлин, където се занимава с маркетинг и PR. Именно там се среща с Таня, която му показва бизнес концепцията си.

Защо избрах да се върна в България?

“Стори ми се много забавно, защото бях прекарал няколко години в авиационната промишленост и в никакъв случай не бях чувал за сходен европейски правилник, по тази причина в началото взехме решение да го тестваме от дистанция”, споделя Александър.

За да реализират активността си, екипът на ClaimCompass стъпва на европейския Регламент 261/2004.



Млад българин сътвори програмен продукт, който се употребява в целия свят

Той е годен за всички полети, кацащи или излитащи от страна членка на Европейския съюз, и регламентира обезщетение за пасажерите от страна на авиопревозвача, ако по виновност на самата компания полетът е просрочен с повече от три часа, анулиран е, или пък им е отхвърлен достъп до борда.

"Интересното е, че макар че този правилник съществува от години, в над 90% от случаите самолетните компании се пробват да отхвърлят желае , без да имат съображение за това ", споделя Миткова.

Това е моментът, в който се намесва юридическият екип на ClaimCompass.
 Eкипът на ClaimCompass
Подаването на иск става напълно онлайн и лишава към 2-3 минути , като е нужна единствено главната информация – кой е въпросният полет и какво се е случило с него, а клиентите не заплащат предварителна такса за обработка на исковете.

От какво се оплакват пътуващите със аероплан

“Ние поемаме връзката с самолетната компания, спомагателни изследвания – за времето, положението на летището, механически повреди на самолета. Събираме всичко това на едно място тъй че да построим един мощен мотив против компанията и да я накараме допустимо най-бързо да достави компенсацията, в случай че такова се дължи”, изяснява Татяна.

Същевременно от ClaimCompass осведомят пасажерите още на първата стъпка дали изобщо имат право на отплата, защото има и обстановки, в които се е случило нещо непредвидено, което не е по виновност на самолетната компания и в действителност тя не дължи такова обезщетение.

Борис Павлов е на 30 години и се завърна в България. Вижте за какво

“В момента приблизително съумяваме да изплащаме обезщетение за към 2-3 месеца единствено че при по-сложни случаи, в случай че се стигне до правосъдни дейности, това може да бъде и сред 6 – 12 месеца.

Сумите варират от 250 евро до 600 евро на пътник” , показва Татяна Миткова.

Мисията на ClaimCompass е да стигне до безусловно всеки пасажер, който има право на обезщетение.

“Опитваме се да съкратим времето и ресурсите, които един пасажер влага в това да получи компенсацията, което му се поставя – посредством автоматизация, технологии, разгръщане на екипа и партньорства”, добавя Сумин.

Компанията е основана през 2015 година, а тримата българи единствено за 2 години съумяват да привлекат вниманието на американски вложители и да минат през менторска стратегия в Съединени американски щати.

Българската компания, в която са вложени 22 милиона

Във видеото нагоре вижте цялото изявление с създателите на ClaimCompass

Там получават извънреден опит от най-хубавите в сферата, а по-късно се връщат в България, където построяват екипа си.

ClaimCompass е отличен с награди и самопризнания като CESA Award 2017, Webit Award: Best Use of Digital in Travel 2017, DigitalK: Best Pitch 2017, Forbes 30 под 30 и други.

Стани един от Вдъхновените, изпратете историята си тук.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР