Начало Как да се включа Вдъхновените Студенти превръщат български университет

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Студенти превръщат български университет
Коментари Харесай

Студенти превръщат български университет в Станфорд

Начало Как да се включа Вдъхновените Студенти трансформират български университет в Станфорд Илия Дечков споделя повече за основаването на " Гаража " в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 12 ноември 2019, 06:01  Студенти трансформират български университет в Станфорд Източник: Личен списък
туденти от Стопанския факултет в София сътвориха първото изобретателно споделено пространство във висше образователно заведение в България “Гаража”, което е въодушевено от Станфордския университет.

Идеята за изобретателния хъб се ражда откакто български студенти се включват в Станфордската стратегия "University Innovation Fellows ".
 Илия Дечков
“По време на визитата ни в Силиконовата котловина имахме опцията да бъдем въодушевени от Гугъл, от кампуса на Станфорд, от цялата общественост и метода на мислене на хората там.

Много ни хареса тяхното място и взехме решение, че положителните образци би трябвало да се приложат и у нас ”, споделя един от основните основатели Илия Дечков в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА "ГАРАЖА " В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Целта на “Гаража” е да сплоти студентите към концепцията дружно да подобрят средата в която учат и работят, да насърчи предприемаческия дух и да построи значими житейски качества за провокациите на утрешния ден.

Как млад българин усъвършенства българското обучение



Развитието на “Гаража” зависи от това ентусиазъм, което сме оставили и хората, които ще се вдъхновят по-късно.

Смятам, че се справихме добре и ще имаме доста почитатели. Идеята е да подтикваме оптимално студентите да бъдат изобретателни, да основават нови планове. Създадохме им една хубава среда, в която да могат и да желаят да се развиват и да прекарват повече време в университета”, показва Мартина Димитрова, която също е част от основателите на “Гаража”.
Студенти трансформират български университет в Станфорд  Стопански факултет Станфорд  Стопански факултет Станфорд  Стопански факултет Станфорд  Стопански факултет Станфорд
Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер
 Откриване на
Всички сме чували за огромните имена на бизнеса. Джеф Безос и неговия Amazon, Бил Гейтс и Microsoft, Стив Джобс и Apple, Уолт Дисни и едноименната му компания.

Но какво е общото сред тези колоси на мисълта, на предприемаческия дух и разпоредителност. Всичките са почнали да развиват своята активност в... гараж.

Можем ли с едно устройство да използваме 100% от мозъка си

“Отне ни близо три месеца, като мотивираше ни това, че виждаме будни хора, които имат потребност тъкмо от това. Имахме цялостната поддръжка от управлението, като с помощта на тях и лични средства и старания, успяхме да осъществяваме тази идея”, добавя младият българин.

Как български учени могат да трансформират живота ни

Това пространство се явява място със характерна символика и лъчение в света на концепциите. То е мястото, където се развихря въображението, което неведнъж надвишава пространствените и материални ограничавания.



“Гаража “ е новаторско споделено пространство, направено от Бизнес клуб към Стопански факултет. Членовете на клуба го употребяват и като офис, където те се събират и работят по своите планове, както и реализират срещи със своите сътрудници.

Министрите на веселието - български възпитаници с концепция за бизнес



Български възпитаници основават иновация, с цел да няма пропуснат изпит

Вече няколко пъти, мястото е употребявано и за провеждането на мероприятия в Стопанския факултет, където Бизнес клуб и другари на факултета организират презентации, провеждат коктейли и така нататък

“Смятам, че персоналният образец приказва самичък за себе си. Нека всички студенти и младежи да бъдат разнообразни и да вършат това, което ги кара да се усещат щастливи”, безапелационен е Илия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР