Началникът на Националната служба на охрана (НСО) следва да подаде

...
Началникът на Националната служба на охрана (НСО) следва да подаде
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО призова настоящия да подаде оставка заради скандала на Шипка


Началникът на Националната работа на защита (НСО) следва да подаде оставка поради абсурда на Шипка, в който беше позволено протестиращи да целят със снежни топки премиера Кирил Петков и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Това разгласи извънредно пред bTV някогашният шеф на службата за защита ген. Красимир Станчев.

От това, което виждам, не се вземат повече ограничения за защита на първите в страната, а би трябвало, разяснява Станчев.

Той подсети, че чиновниците на НСО би трябвало да пазят освен живота на охраняваните лица, само че тяхната чест и достолепие. Той разгласи че авангардът на защитата е можело да изиска техническа помощ от София, откакто е имало информация, че охраняваните лица могат да бъдат нападнати.
„ Година и половина, откогато съм напуснал, там нищо не се развива в техническа посока “, сподели още Станчев.

Според него има проблем и с подбора на фрагментите за службата. По думите му се назначават хора без нужните качества.

Ген. Красимир Станчев напусна НСО след скандал с защитата на парк „ Росенец “. Бившият шеф на службата разгласи, че не е бил осведомен за десанта на ръководителя на „ Да, България “ Христо Иванов и е схванал от обществените мрежи какво се е случило.

В отговор на изявлението от НСО излязоха с позиция:

Във връзка с мнения на дейностите на Националната работа за защита (НСО) по защитата на лица по време на честванията на връх Шипка на Националния празник 3 март, НСО декларира следното:

Националната работа за защита е деполитизирана военизирана работа за сигурност и изрично се противопоставяме на всички опити НСО да бъде обвързвана с партийни ползи, планове и дейности.

Ръководството на Националната работа за защита показва признателност на своите чиновници, които с професионалното си държание способстваха за преодоляване на зародилото напрежение и съгласно своите пълномощия не позволиха да се стигне до нежелани произшествия по време на честванията на Националния празник.

Гледайте цялото изявление във видеото!


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР