Началникът на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) арх.

...
Началникът на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) арх.
Коментари Харесай

ДНСК ще обжалва съдебното решение по казуса Златен век

Началникът на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) арх. Иван Несторов ще апелира правосъдното решение, с което беше анулирано прекъсването на строителството на небостъргача " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". Това се споделя в отговор на Министерството на районното развиване и благоустройството на питане от Mediapool.

На 6 ноември 2020 година за повторно анулира заповедта на началника на ДНСК за прекъсване на градежа.

Веднага по-късно прикани началника на ДНСК да апелира решението и уточни, че АССГ не се е съобразил с рекомендациите на Върховния административен съд.

Междувременно в понеделник кметът на регион " Лозенец " Константин Павлов (Демократична България) също прикани началника на ДНСК да апелира правосъдното решение, а основният проектант на София Здравко Здравков най-сетне да стартира процедура по изменението на проекта. Това се споделя в позиция на Павлов, оповестена на Facebook страницата му под заглавие " Престъплението " Златен век " продължава! ".

В нея той показва, че не е сюрпризиран от правосъдното решение, тъй като заповедта за прекъсване на градежа има недостатъци и " явно еиздадена по-скоро с цел да се успокоят жителите, а не с цел да се реши казуса със скандалния градеж ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР