Началната учителка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в разложкото село

...
Началната учителка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в разложкото село
Коментари Харесай

45-годишна учителка с COVID-19 издъхна, докато я транспортират за столична реанимация

Началната учителка от ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ в разложкото село Баня Ана Попиванова загуби борбата с ковид, оповестява Struma.bg. 45-годишната жена е умряла предходната нощ на път за София, където е била ориентирана поради ненадейно утежняване на положението ѝ.

Тя е лекувана в МБАЛ – Разлог към една седмица. Само за няколко часа в сряда положението ѝ внезапно почнало да се утежнява и лекарите неотложно организирали превозването ѝ в интензивно поделение в столицата, само че по пътя учителката издъхва.

Черната новина шокира околните ѝ и колектива на учебното заведение в Баня, всички поданици на селото са потресени. С голяма болежка сътрудниците ѝ споделиха само, че са изгубили един прелестен сътрудник и другар. Много от приятелите и околните ѝ всекидневно са комуникирали с нея по телефона.

Притесненията ѝ са били ориентирани за здравето на родителите ѝ, които също са с Ковид и са настанени в болничното заведение в Разлог, те са с съпътстващи болести. Часове преди да бъде подхванато превозването ѝ за столицата, тя споделила с близки, че изпитва усложнения при дишане, само че никой не е очаквал подобен драматичен излаз.

Ана Попиванова е старши преподавател и от дълги години преподава британски език на децата от 1 до 4 клас. Родители споделиха, че е извънредно съзнателен, прецизен и виновен преподавател. Има наследник на 16 години, който е възпитаник в 10 клас в ПГЕЕ – Банско.

Ана Попиванова ще бъде заровена в гробищния парк в родното си село Баня. Погребението е служебно и на него ще могат да участват само от най-близкия роднински кръг.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР