На възпоменателна церемония за жертвите от атентата на летището Цветан

...
На възпоменателна церемония за жертвите от атентата на летището Цветан
Коментари Харесай

Радев от Бургас: Управляващите да спрат да използват Украйна като спасителен пояс

На възпоменателна гала за жертвите от атентата на летището Цветан Цветанов изиска да обявим Хизбула за терористична организация

" Има доста митинги - против войната, обществени, против бюджета., България  е демократична страна  и всеки има право да стачкува. Въпросът е митингите да водят до някакъв резултат ".

Така президентът Радев разяснява в Бургас готвения утринен митинг в столицата поради позицията му за войната в Украйна.

" Искам да прикани ръководещата коалиция най-накрая да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите, тъй като тематиката Украйна се експлоатира очевидно като избавителен пояс, с който ръководещите да отдалечат вниманието на хората от това, че нямат визия, стратегия и действителна дейности ", съобщи Радев. И добави, че " това криене зад Украйна може да работи, само че за известно време "

" Криейки се зад Украйна ръководещата коалиция от ден на ден отстъпва от редица значими европейски ценности  - върховенството на правото, а не неговото тъпчене, битка с корупцията, а не нейната протекция, бистрота, а нед задкулисие, независимост на словото, а не цензура. Повишаване на стандарта  и качеството на живот на хората, а не тяхното плячкосване. И доста значимо - отговорност пред гласоподавателя, а не в негов ущърб ", сподели още президентът.
 Той участва на възпоменателната гала на Летище Бургас във връзка 11 година от атентата на летището на 18 юли 2012 година, при който починаха петима израелци и българския водач Мустафа Кьосев.

И тази година родственици на починалите пристигнаха, с цел да се поклонят пред мемориала, повдигнат в тяхна памет на мястото на гърмежа. 
 
" 11 година изминаха, само че тежката контузия ни връща към това злокобно събитие, офанзивата раздруса цяла България. Несправедливо отнетите човешки животи са предизвестие, че злото съществува и ни етрябва да се оправим с него4, сподели в формалната си тирада президентът Радев. И акцентира, че България и Израел са надълбоко свързани исторически, като напомни 80-та годишнина от спасяването на българските евреи - невиждан за времето си акт.

Радев не пропусна да похвали управниците на Бургас, които на 18 юли 2012 година са реагирали допустимо най-добре в първите минути след атентата. Кметът на Бургас Димитър Николов пък напомни, че преди 11 година се случва нещо извънредно, което сковава в потрес и смут града.

" Пет почтени жертви и един български лидер на рейс, който изпълняваше служебните си задължения и осигуряваше прехраната на фамилията си. Нищо не бе реализирано с това безчовечие.Бургас посреща от ден на ден израелски туристи. Злото,тероризмът, постоянно ще бъдат побеждавани с положително ", сподели още Николов.

Бившият МВР-министър по време на атентата Цветан Цветанов изиска от президента да свика Националния съвещателен съвет, на който да се излезе с обща позиция Хизбула да бъде оповестена за терористична организация, с цел да се спре нейното финансиране. Цветанов напомни, че още през 2013 година тази позиция е можело да бъде призната от Европейски Съюз. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР