На важни органи се просрочват мандатите. Има опит при законови

...
На важни органи се просрочват мандатите. Има опит при законови
Коментари Харесай

Мая Манолова пред ФАКТИ: С Божков не бих се коалирала, с Трифонов сме в разговори

На значими органи се просрочват мандатите. Има опит при законови промени да се удължат мандатите, тъй че това не е нещо изненадващо. За страдание, властимащите гледат на другите комисии,, другите регулаторни органи, които би следвало да бъдат самостоятелни, като на бащиния. Така разяснява Мая Манолова в студиото на ФАКТИ тематиката, станала мотив за редица следствия и публикации в уеб страницата ни, за просрочването на мандатите в държавната администрация.

" От друга страна, и тук също има десетки образци, с изключение на високите хонорари, които получават, да си разпределят бонуси, коледни надбавки, напълно скандално беше държанието на ЦИК, която също е един орган, който се излъчва от политическите партии. А тъкмо преди Нова година да си купя телефона и да се отделят 5000 лева за коледно празненство в изискванията на пандемия, а предходната година да си разпределят над половин милион, това в действителност е доста грозно държание. В изискванията, в които хората изключително тези от затворените бизнеси не могат да получат и по 24 лева заветните, мизерните 24 лева В същото време висшата държавна администрация охолства ", разяснява тя.

" Ние поискахме оставката на цялото държавно управление и преди всичко на вицепремиера Томислав Дончев, на икономическия министър Борисов и на обществената министърка Сачева поради цялостния неуспех в политиките за поддръжка на бизнеса и на хората. Ние се наслушахме и нагледахме на телевизионни обещания и на обилно разпределяне на пари пред екраните на тв приемниците. Направиха си с едни и същи суми десетки пъти пиар и Сачева, и Борисов, и изключително Томислав Дончев, който на едро раздаваше милиарди. В последна сметка до хората не стигна нищо с изключение на тези мизерни 24 лева, които трябваше да получат хората от затворените бизнеси. Те трябваше да получат и по 20% върху оборота тези, които наложително не работят, само че нищо от това не е стигнало до тях, а действително в случай че ударим чертата в двете талази на ковид до бизнеса са стигнали единствено 174 милиона лв. от 4,5 милиарда, които обещаваше Томислав Дончев в компанията на премиера Борисов. Само 174 милиона лв., за дребните компании от 3 до 10 хиляди, нито тези 50 хиляди, които бяха дали обещание на по този начин наречените огромни и дребни компании, които имат оборот до 500 хиляди лева, нито парите за междинни предприятия от 30 до 150 000 лева, нито обещаните пари за безвредни условия на труд в изискванията на Коронавирус, нищо не стигна до бизнеса.

Част от парите в никакъв случай няма да дойдат. На 13-ти март става една година от първото изключително състояние, затворени тогава бизнеси още не са получили поддръжка, тогава банкрутираха доста компании, доста хора останаха без работа точно поради несъответстващите ограничения тогава и първия " дизайн ", както обича да споделя властта, на мярката 60/40 беше изцяло несъответстващ, с голям брой условия, доста компании затвориха, доста служащи отидоха на улицата и към този момент няма връщане обратно в изискванията на икономическа рецесия.

Закъснялата помощ от време на време е равна въобще на липса на помощ и това е изключително ужасно на фона на добре функциониращите западни стопански системи, при които парите от Европа стигат до бизнеса без изискване. Те ще си захранят компаниите, те ще влагат в рационализация, в наемане на хора, в човешки запаси и ще пернат напред след пандемията, а нашите компании ще бъдат пребити безусловно, безусловно обезкървени. За каква конкуренция в границите на Европейския съюз ще приказваме тогава? Това, което прави държавното управление във връзка с българския бизнес е закононарушение. Същото е и във връзка с хората, които бяха останали тъкмо по Коледа да карат без пари ", разяснява Манолова.

" Няма доверие в изборния развой. И за какво да има, като всички сме очевидци по какъв начин се крадат гласове, по какъв начин се купуват гласове, по какъв начин се натискат хора да дават резултат за ръководещата партия, по тази причина на идните избори основно ще бъде видеонаблюдението, тъй като в секциите ще има представители единствено на партиите, които са в Народното събрание в секционните комисии. Останалите би трябвало да се организираме да осигурим в 12000 секции покровители. Много постоянно тези покровители и изключително в този момент в изискванията на Коронавирус не могат да си свършат работата, тъй като на два метра разстояние от тази маса вие ще можете ли да видите по какъв начин класифицирам купчинките за другите празненство и след това по какъв начин ги броя и протоколирам това в изборните протоколи.

Ако няма видеонаблюдение, те ще си създадат каквото си желаят и аз съм изумена и в действителност не разбирам за какво откакто най-малко опозицията в Народното събрание даде обещание, че ще предложи видеонаблюдение, в законопроекта, който се гледа през днешния ден в Правната комисия, предложение за видеонаблюдение няма. Това е персонален ангажимент и на ръководителя на Българска социалистическа партия, и на други представители на Българска социалистическа партия, беше артикулирано и от други политици, които бяха на съвещания при президента. Сега ще се окаже, че никой от тях не е внесъл тези оферти.

Трябва да схванат членовете в СИК, че са следени, тъй като те не осъзнават, че носят отговорност като длъжностни лица. Ще гласоподавам машинно, това е единствената опция да защитиш вота си от кражба. Самата машина няма да те остави да допуснеш неточност. Това, което ме тормози е опитът на депутатите да изтълкуват ИК, че определящи при машинното гласоподаване ще бъдат разписките от машинния избор. Машината издава явен протокол за действителните гласове за всеки. Ако ще броят разписките и още веднъж хора ще пренаписват машинния избор, това ще го обезсмисли напълно. Аз допускам, че и партиите в Народното събрание, които не желаят да вложат изясненост в тези основни моменти от ИК, действително работят против жителите ", разяснява идния избирателен развой Мая Манолова.

" С " Българско лято " на Васил Божков не бих се коалирала по никакъв метод, тъй като няма нищо общо в нашите планове като извънпарламентарни субекти, а с партията на Слави Трифонов сме в диалози, дружно и с " Демократична България ", както дружно да си пазим изборите, по този начин и в Народното събрание да създадем едно сериозно болшинство, което да осъществя нашите планове, желанията на митинга - за правосъдна промяна, за обезпечаване господство на правото, желанията на " Изправи се " за повишение на приходите, зелените политики, зад които стоим ", отговори на зрителски въпрос Манолова.

Тя съобщи, че основен приоритет е повишението приходите на българските жители, както и промяна в прокуратурата.

" Ние изрично сме за опазване на плоския налог от 10%, само че бихме упорствали тези 650 лева - минималната работна заплата да не се таксуват с 10% и тези 65 лв., които биха отишли в държавната хазна, да се върнат назад при служащите. Всяка година да има сензитивно увеличение на минималната работна заплата, тъй че до края на мандата тя да стане 1000 лв.. Пенсиите би трябвало да бъдат преизчислени.

Ще подкрепим Закон за лустрацията. Това е една от точките, които ще събираме сериозно болшинство. Това е част от цели на Демократична България, зад които ние ще застанем, само че също по този начин ще чакаме те да застанат зад нашия приоритет за увеличение на приходите ", съобщи Манолова.

Целия диалог с нея гледайте във видеото:




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР