На този етап заведенията се отказват от идеята за масово

...
На този етап заведенията се отказват от идеята за масово
Коментари Харесай

На този етап няма да отваряме заведенията в знак на протест: Алибегов - slava.bg

На този стадий заведенията се отхвърлят от концепцията за всеобщо протестно отваряне. Това заяви в „ Тази заран “ по БТВ Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията. Припомняме, че през вчерашния ден Асоциацията, дружно със Сдружението на заведенията в България, изиска оставката на здравния министър, тъй като по думите им „ води война “ с тях.

Около 30% от заведенията са банкрутирали и изобщо няма да отворят, а с всеки минал месец този % се усилва. „ За нас е недопустимо здравните управляващи да разделят сектора по този метод и да споделят - в ресторанта на хотела може да се храните безвредно, а в този против хотела има заплаха да се болестите с ковид “, съобщи Алибегов.

По думите на Ричард Алибегов, защото здравният министър „ се е заял с тях “, в случай че отворят заведенията и броят на инфектираните се усили, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.

„ На митинга имаме стопански претенции – да бъдат изплатени компенсациите на чиновниците и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всевъзможни партии и политици. Вчера обсъдихме по какъв начин ще протече митингът със Столична дирекция на вътрешните работи, тъй че се надяваме да бъдем чути “, съобщи Алибегов. Той сподели още, че бизнесът към момента не е почнал да взима помощ. Тя се чака да тръгне едвам тази седмица

„ Директни помощи за бизнеса не са получени, с изключение на тези по мярката „ 80/20 “ за претовареност на личния състав. Вече осми месец чакаме изплащането да стартира. Ситуацията е доста зле и сме на ръба. Затова считам, че на митинга ще се съберат доста хора “, добави Ричард Алибегов.

„ Наясно сме, че даже да ни пуснат на 50% потенциал, повече от 25% претовареност няма да имаме. Но е добре да завъртим лека-полека колелото. Февруари по принцип е доста тежък месец и можеше да се употребява за акомодация “, на мнение е той.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР