На територията на “Изгрев има 94 площадки за игра, от

...
На територията на “Изгрев има 94 площадки за игра, от
Коментари Харесай

80% от детските площадки в “Изгрев“ са в окаяно състояние

На територията на “Изгрев ” има 94 площадки за игра, от които 80% са в окаяно положение и не дават отговор на условията на настоящата разпоредба. Това заяви кметът на региона доктор Делян Георгиев.
„ Мизерните средства, които ни отпуска Столична община на годишна база, за поддръжка и създаване на детски площадки, са извънредно незадоволителни, с цел да отремонтираме всичко, само че все пак вършим нужното, с цел да приведем пространствата, където играят децата ни в по-нормален тип “, написа в профила си във Facebook Георгиев. 
Той добавя, че е извънредно време ръководещите София да уточняват политиката си по повод разпределението сред регионите на финансовите средства, които се събират от налози и такси. 
„ Не е обикновено регион като нашия, който внася колосални суми в хазната на столицата всяка година, да получава назад 1% от парите си за ремонтни действия и цялостна поддръжка на инженерната инфраструктура. В целия свят е в действие максимата: “нашите налози работят за нас ”. Тук нещата стоят по по-различен начин… Жителите на “Изгрев ” заслужаваме естествени улици, тротоари, детски площадки, ремонтирани учебни заведения и детски градини. Имаме пари за това, единствено би трябвало да си ги получим назад от Столична община “, написа Делян Георгиев.
По думите му, регион „ Изгрев “ е един от “донорите ” в бюджета на София, а тъне в съсипия поради липса на средства. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР