На съвместно заседание на ИБ на БСП с ръководството на

...
На съвместно заседание на ИБ на БСП с ръководството на
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП не приема искането за оставка на Жаблянов


На взаимно съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия с управлението на парламентарната група бе решено, че Българска социалистическа партия не приема настояването за оставка на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народно събрание. Това заяви Кирил Добрев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

При взимане на решението елитът на Българска социалистическа партия се базира на решение от 1991 година на партията, в което се декларира, че тя като правоприемник на предходна партия, която е позволила неточности, се извинява на всички потърпевши. Това решение не е преразглеждано на различен партиен конгрес, акцентира Кирил Добрев. И по тази причина нямат съображение да одобряват настояването за оставка на Валери Жаблянов.

БГНЕС напомня, че повода за незабавното съвещание на Българска социалистическа партия беше поисканата от ГЕРБ оставка на Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание. Причината е, че той е създателят на скандалната фраза, поместена в публична позиция на Българска социалистическа партия, съгласно която „ Народният съд “ е „ належащо и неизбежно правораздаване “.

В тази връзка ПГ на ГЕРБ прикани през днешния ден Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. „ Ако желаната оставка не бъде подадена в границите на работния ден, още на следващия ден в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще стартираме събиране на подписи за публично искане на оставката му като зам.-председател на Народното събрание “, се споделя в декларацията на ГЕРБ, публикувана от депутата Тома Биков.

Гледната точка на Жаблянов беше отстранена от формалната позиция на Българска социалистическа партия, само че провокира вълна от отвращение. Съюзът на репресираните от комунистическия режим изиска обществено опрощение от заместник-председателя на Народно събрание.

„ Народният съд “

Историците дефинират така наречен Народен съд като политически развой за кавга с неуместни съперници. Той се организира незабавно след преврата от 9 септември 1944 година В резултат на Народния съд са избити няколко български държавни управления, депутати от Народното събрание, публичният и боен хайлайф на Царство България.

„ Народният съд не трябва да се оправдава. Тримата огромни – Сталин, Рузвелт и Чърчил – взеха решение да санкционират военните нарушители, само че дано да преброим в кои страни какъв брой са убити. В Германия по време на Нюрнбергския развой, на който бяха съдени основните виновници за касапницата във Втората международна война, имаме 12 наказани на гибел. Има естествено и други процеси в Германия, само че никога броят на наказаните и убитите там не стига тази внушителна численост на убити, която имаме в България – над 2730 души “, разяснява пред БГНЕС акад. Георги Марков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР