На преговорите си в италианския град Неапол министрите на енергетиката

...
На преговорите си в италианския град Неапол министрите на енергетиката
Коментари Харесай

Министрите от Г-20 не се споразумяха за на по-амбициозни климатични цели

На договарянията си в италианския град Неапол министрите на енергетиката и околната среда от Г-20 не съумяха да се договорят за приемане на по-амбициозни цели в осъществяване на Парижкото съглашение за климата, заяви ДПА.

В заключителната декларация след диалозите няколко страни отхвърлиха да поемат ангажимент за задържане на световното стопляне под 1.5 градуса по Целзий, сподели италианският министър на екологичния преход Роберто Чинголани след срещата.

Страните потвърдиха предходната цел, набелязана в парижкото съглашение - за задържане на световното стопляне под 2 градуса - и дадоха обещание да продължат напъните да сведат стоплянето до 1,5 градуса, се споделя в документа.

Изпълнителният секретар на Организация на обединените нации по проблемите на климата Патрисия Еспиноса предизвести, че страните от Г-20 са виновни за 80 % от нездравословните излъчвания, които създава светът. Тя прикани на плануваната за ноември международна климатична конференция COP26 в Глазгоу страните да покажат увереност за реализиране на триумф.

Двудневната среща в Неапол беше подготовка за срещата на водачите от Г-20 в италианската столица през октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР