На посещение в Букурещ пристигна специалният пратеник на САЩ по

...
На посещение в Букурещ пристигна специалният пратеник на САЩ по
Коментари Харесай

Джон Кери пристигна в Букурещ. Ключова среща на Три морета

На посещаване в Букурещ дойде специфичният делегат на Съединени американски щати по въпросите на климатичните промени Джон Кери. В 14:00 ч. той ще се срещне с румънския министър председател Марчел Чолаку в постройката на държавното управление, двореца “Виктория ”. 

Кери ще бъде специфичен посетител на бизнес форума на самодейността “Три морета ”, който ще се организира на 7 септември в румънската столица и ще събере над 1000 участници във втората най-голяма административна постройка в света - Дворецът на Народното събрание. 
-->
Събитието ще премине под надпис „ Инвестиране в стабилно бъдеще “. Организирано е от румънското държавно управление и е под патронажа на румънския президент Клаус Йоханис. Премиерът Марчел Чолаку ще открие форума в присъствието на президента на Полша Анджей Дуда, на премиера на Хърватия Андрей Пленкович, на президента на Латвия Едгарс Ринкевичс и на президента на Литва Гитанас Науседа.

Сесията ще бъде последвана от четири панела по предпочитани тематики, както от позиция на Европейския съюз, по този начин и на трансатлантическите връзки: енергетика, превоз, цифровизация, вложения. България също ще взе участие в полемиките. 

Целта на бизнес форума е да катализира вложенията в инфраструктура по оста Север - Юг и да преконфигурира съседските връзки в района, изключително в подтекста на многочислените и продължителни спирания, подбудени от нападателната война на Русия против Украйна, се споделя в известие до медиите.

Румъния като страна членка на Европейския съюз и Северноатлантическия алианс концентрира главните си стратегически цели в региона на енергетиката с акцент върху зеления преход и потреблението на водород като източник на възобновима сила, развиването на ж.п. и пътнотранспортни мрежи, както и бъдещите провокации във връзка с цифровизацията в региона на киберсигурността и сигурността на внедряването на изкуствен интелект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР