На почти всички коледни и новогодишни празници се повтаря едно

...
На почти всички коледни и новогодишни празници се повтаря едно
Коментари Харесай

Идея за тазгодишно 5 степенно коледно меню

На съвсем всички коледни и новогодишни празници се повтаря едно и също- неизменимото боричкане в навалицата в търсене на подобаващи дарове, избиране на празнично облекло и не на последно място - обмисляне на коледното меню.

Което нормално отново е едно и също - пълнено прасенце или пълнена пуйка, или пък капама. Поднесени дружно с шопска или овчарска салата, купища мезета (основно месни) и така нататък

Тук ще ви предложим концепция по какъв начин да разнообразите тазгодишното си коледно меню, тъй че да можете да се откъснете от " коледната рутина " и да изненадате своите сътрапезници.

1. Салата

Идеята за шопска или овчарска салата не е изключително добра сама по себе си, тъй като по това време доматите и краставиците не са сезонни. Руската салата и салата Снежанка с кисели краставички пък са класиката, от която евентуално желаете да избягате. По-добре е да поднесете една най-обикновена туршия (домашна), салата от зеле и моркови, салата от печени чушки, печен патладжан, домашно кьоополу, салата от фасул, катък и така нататък Нещо по-традиционно и " по-зимно ".

2. Мезета

 Идея за тазгодишно 5 степенно коледно меню

Тук нормално засипваме масата с луканки, суджуци, филета и други и в случай че са приготвени от нас самите, започваме да се хвалим с производството си. Отново прекомерно тривиално. Пробвайте с типичните италиански антипасти, испанските тапас или пък мексиканската тортила с гуакамоле. Изисква се малко повече време за изработката им, само че въпреки всичко и Коледа се чества единствено един път годишно.

3. Предястие

Изключително комфортно е за предястие да предложите останалите ви от Бъдни вечер постни сармички или пълнени чушки с фасул, само че и гостите ви незабавно ще се досетят от кой момент са ви ви " хартисали ". Поднесете вместо това патладжан- ветрило или пък запечен камембер. На уеб страницата ни предлагаме подробни предписания и за двете предястия.

4. Основно ядене

 Идея за тазгодишно 5 степенно коледно меню Снимка: Елена Стефанова Йорданова

Вместо пълненото прасенце поднесете селска кавърма, която се подготвя от пържено свинско месо с доста праз и сухи чушки, които след това просто се запичат в гювеч или тава. Или пък поднесете нормалната коледна капама не в глинен съд, а в тиква. За последното ядене можете още веднъж да откриете рецепта в уеб страницата на Gotvach.bg.

 Идея за тазгодишно 5 степенно коледно меню

5. Десерт

Традиционно за Коледа се подготвя саралия, домашно изпечени меденки или други дребни коледни сладки или пък баница. А за какво не изненадате гостите си с ябълков щрудел или пък мъфини? Това би бил превъзходен свършек на вашето актуализирано 5 степенно коледно меню.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР