На официалната церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на

...
На официалната церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на
Коментари Харесай

Младен Маринов към служителите на МВР: Благодаря ви, че служите вярно на страната и обществото

На формалната гала във връзка 140-ата годишнина от основаването на вътрешното ведомство министър Маринов открои виновната роля на българските правоохранителни органи: „ В продължение на 140 години Министерството на вътрешните работи е поръчител за одобряването и опазването на българската държавност, националната сигурност и публичния ред. Като една от първите институции в новоосвободена България, то съхранява и придвижва през годините традициите за дълг, отговорност и работа в работа на обществото. Днес продължаваме да отстояваме неговия престиж и да осигуряваме нужната последователност, учредена на господство на закона, преданост, неприкритост и доверие “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

В подтекста на провокациите на динамичното съвремие, вътрешният министър акцентира значимостта на модернизацията и усъвършенстването на уменията и методите при противопоставяне на престъпността на национално и европейско ниво. Той засвидетелства поддръжка към напъните и всеотдайността на сътрудниците си - българските служители на реда, пожарникари и граничари, които всекидневно извършват значимата задача да подсигуряват публичния ред, сигурността, живота и здравето на хората: Правоохранителните служби са гръбнакът на сигурността в България. Въпреки че не всеки път усещаме публичното самопризнание и поддръжка, стремежът ни е да осигурим на жителите спокоен и сигурен живот, съобщи министър Маринов.

В тържествения ден вътрешният министър отдаде заслужена респект към починалите сътрудници. „ Не можем и не трябва да забравяме тяхната всеотдайност, по тази причина свеждаме глави пред паметта им. Подкрепяме и постоянно ще поддържаме техните фамилии и деца през нелекия им житейски път “.

По време на церемонията бе осъществен водосвет на знамената на Министерство на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместниците му Красимир Ципов, Милко Бернер и Стефан Балабанов, както и основният секретар основен комисар Ивайло Иванов сервираха венци пред паметника на Незнайния боец. След формалната част вътрешният министър поздрави персонално всички присъстващи униформени и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Професионалния празник на Министерство на вътрешните работи почетоха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, членове на държавното управление, народни представители, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на дипломатическия корпус у нас, някогашни представители на управлението на Министерство на вътрешните работи, ветерани, шефове на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, чиновници и посетители. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР